עוגת יוגורט, שקדים, תאנים וקראמבל שקדים

תגידו לי אתם איך נשמע לכם שילוב של עוגת יוגורט, שקדים, תאנים וקראמבל שקדים? נכון פצצה? ברור שכן! 🙂

כבר הבנתם שאנחנו מכורים לעוגות יוגורט, כבר יש כמה מתכונים לעוגות יוגורט באתר וגם זאת על אותו עיקרון, אותו מתכון בסיסי ועליו מלא שינויים.

הפעם הכנסתי לעוגה גם שקדים, תאנים וקראמבל, פשוט אשששש!  כל ביס אמאל'ה ואבאל'ה ביחד.. ומה שאני הכי אוהבת שהיא מה זה קלה להכנה.. אתם לא מאמינים כמה.. (אל תגלו, כולם יחשבו שעבדתם עליה שעות.. ששש…) היא מרשימה, יפה, גבוהה, טעמים נדירים ובסופו של דבר היא פשוטה ממש, עוגה בחושה בקלות.. ותקטוף מלא מחמאות מבטיחה לכם.

יאללה, תכינו לכם ולמשפחה ותהנו:)

אל תשכחו לתייג אותי בפייסבוק או באינסטגרם, מחכה לכם..

עוגת יוגורט, שקדים, תאנים וקראמבל שקדים/אתי משה-חביב:

לבלילת העוגה:
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי קמח (210 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1 יוגורט בטעם טבעי (200 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
2 ביצים m

למילוי שקדים:
100 גרם – כוס שקדים טחונים דק (לא אבקה, שישארו טיפה גרגיריים)
25 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס סוכר חום בהיר (65 גרם)
לערבב הכל יחד למרקם פירורי.
להניח במקרר עד השימוש.

לקראמבל שקדים:
65 גרם שקדים טחונים דק מאוד, לאבקה.
20 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
40 גרם סוכר חום בהיר
כפית קינמון

תאנים:
4-6 תאנים חתוכות לרבעים

הכנה:
להתחיל עם הכנת המילוי:
לערבב את חומרי המילוי יחד למרקם אחיד. להכניס למקרר עד השימוש.

אחרי המילוי להכין את הקראמבל:
מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את היבשים ומעליהם את קוביות החמאה (חשוב שתהיה קרה!) ולהפעיל בפולסים עד קבלת מרקם פירורי. לא ללוש הרבה אחרת החמאה תתחמם ויווצר לכם בצק פריך במקום פירורים. להכניס למקרר עד השימוש.

תאנים:
לחתוך לרבעים.

עכשיו שהמילוי והקראמבל מוכנים מכינים לסיום את עיסת העוגה.
לעיסת העוגה
לשים בקערה את כל היבשים, מעליהם את הרטובים  ולערבב עם מטרפה ידנית את הכל יחד לעיסה חלקה.

הרכבת העוגה:
בתבנית אינגליש קייק אחת עמוקה וגדולה לשפוך חצי מכמות העיסה ולשטח אותה בתבנית, לפזר מעל את מילוי השקדים ומעל מילוי השקדים לשפוך את שאר עיסת העוגה. לפזר מעל את הקראמבל ולסדר מעל את התאנים החתוכות לרבעים (רק להניח, לא להטביע אותם בעיסה, הן ישקעו בלאו הכי שהעוגה תתפח) .

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
בערך 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

מתכון עוגת יוגורט, שקדים, תאנים וקראמבל שקדים
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת יוגורט, שקדים, תאנים וקראמבל שקדים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *