עוגת יוגורט וריבת חלב

עוגת יוגורט וריבת חלב משגעת! נשארת עסיסית ורכה לאורך זמן ואין מי שלא מתאהב בה:) השילוב של ריבת החלב פשוט חלומי, באמת שהיא אחת העוגות הטעימות:)

עוגה עם מעט מאוד רכיבים, פשוטה וקלה להכנה. אין הפרדת ביצים, בלי ללכלך הרבה כלים, יוצאת עדינה מאוד ומאוד עסיסית ולחה. פשוט נהדרת. 10 דקות וסיימתם.

הילדות שלי פשוט עפו עליה אז תדעו שגם ילדים אוהבים אותה מאוד. הבעיה היחידה שלה זה שהיא יותר מידיי טעימה ואי אפשר להפסיק ליישר אותה, היא מהעוגות שמחזיקות מעמד 24 שעות. חחח…

בקיצור ובלי הרבה חפירות.. תכינו ותהנו:)

 

 

 

עוגת יוגורט וריבת חלב / אתי משה-חביב:

מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת עמוקה וגדולה.

לעיסה-
כוס סוכר (200 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי קמח רגיל מנופה (210 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
2 יוגורט בטעם טבעי (300 גרם בסך הכל)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
2 ביצים M או L

תוספת וציפוי:
ריבת חלב

הכנה:
להקציף ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל לקצף תפוח וצהבהב. (אפשר להכין אותה גם ללא מיקסר,פשוט מערבבים את הרטובים יחד ומעליהם את היבשים ,מערבבים וזה הכל).
לערבב את שאר המצרכים יחד בקערה נפרדת. לחבר תערובות ולקפל עם מרית עד לקבלת תערובת חלקה.
להעביר לתבנית אינגליש קייק עמוקה, לזלף מעל ריבת חלב (בערך 1/4 כוס), "לשייש" כמו שעושים בעוגת שיש-עם קיסם או סכין.
להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות טורבו למשך כ40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש (אפשר גם בלי טורבו) . לבדוק עם קיסם-אם יוצא יבש העוגה מוכנה, אם לא אז להמשיך אפיה עד שקיסם יוצא יבש, זה המבחן האמיתי בכל עוגה שתאפו, תסתמכו על זה ועל הכרת התנור שלכם, כל תנור אופה אחרת .

מתכון עוגת יוגורט וריבת חלב
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת יוגורט וריבת חלב
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *