עוגת טורט עם תוספות

עוגת טורט עם תוספות שניתן להכין אותה עם איזה אופציות שתבחרו (שוקולד צ'יפס/שוקולד מגורד/אגוזים). עוגה שתמיד מצליחה, אף פעם לא מאכזבת.

עוגת טורט עם שוקולד מגורד ואגוזים קצוצים שאמא שלי מכינה היא אחת העוגות הטובות והשוות שיש. זוכרת את העוגה הזאת אצלנו בבית בשבתות חורפיות לצד כוס תה עם נענע או שיבה.. אחחח..איזה טעים ?
את העוגה הכנתי בשתי גירסאות, אחת עם שוקולד צ'יפס לילדות שלי ואחת עם השוקולד המגורד והאגוזים הקצוצים למבוגרים בינינו.. ?
בגירסה המקורית מכינים עם מים או מיץ תפוזים.. אני הפעם הכנתי עם אקטימל (כן,כן..) שישב מסכן ועצוב במקרר.. בטעות קנינו את האקטימל הטבעי והילדות לא אהבו,הן אוהבות עם התות.. והיה חבל לי לזרוק מארז ענקי של אקטימל..אז למה לא להכין עוגה עם מה שנשאר? 🙂 ברור שלהכין…

שאני מכינה את העוגה הילדות מתקבצות סביב התנור ונהנות מהריח המטריף..שהעוגה יוצאת כולנו יושבים וטורפים חצי תבנית עם כוס תה..יאמי.. 🙂

בקיצור ביום חורפי או שבת גשומה, תכינו לכם את העוגה,הבית יתמלא "בריח של בית" , ריח אפיה קסום שאין מי שלא ירגיש את החום והאהבה שיוצאת מהעוגה.. אל תשכחו להכין ליד כוס תה עם נענע או שיבה .. שבו תשתו תאכלו ותהנו מהביס המושלם..

אתם עוד פה? יאללה למטבח להכין את העוגה המטריפה הזאת 🙂
הכנתם? אהבתם? שלחו לי תמונות לאינסטגרם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

הגירסה עם שוקולד ואגוזים
הגירסה עם השוקולד צ'יפס
גירסה עם שוקולד מריר מגורד

 

עוגת טורט עם תוספות/ אתי משה-חביב:

מה צריך?
6 ביצים L או 360 גרם ביצים
כוס וחצי סוכר (300 גרם)
1 סוכר וניל (10 גרם)
1/2 כוס+2 כפות מים/מיץ תפוזים/חלב/שמנת חמוצה/אקטימל (סך הכל 140 גרם של נוזלים)
2 כוסות קמח תופח (280 גרם) אפשר 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה.
3/4 כוס שמן (150 גרם)
קורט מלח
כפית מיץ לימון

תוספות: יש שתי אופציות- אחת עם שוקולד ואגוזים והשניה עם שוקולד צ'יפס- לבחירתכם.
50 גרם שוקולד מגורד בפומפיה או קצוץ דק עם סכין
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא לטחון לאבקה וגם לא להשאיר בגודל גדול, משהו באמצע)

בגירסה של השוקולד צ'יפס שמים 100 גרם שוקולד צ'יפס (3/4 כוס) כתוספת במקום השוקולד המגורד והאגוזים.

הכנה:
בצלוחית לשים את התוספות יחד.
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר וסוכר הוניל למרקם של קצף יציב ומבריק (לא קשה מידיי).להתחיל בהקצפת החלבונים לבד עד קבלת בועות קטנות בצדדים ואז להכניס את הסוכר בהדרגה.
בקערה נפרדת לטרוף את כל שאר המצרכים (חלמונים, שמן, נוזל שבחרתם,מלח,קמח. יתכן ותצטרכו עוד כף, שתיים של מים).
לחבר בתנועות קיפול את תערובת החלבונים עם הקערה של שאר המצרכים המעורבבים, להתחיל עם חיבור של כמה כפות ולקפל, להוסיף עוד כמה כפות ולקפל ואז לחבר הכל ולקפל היטב עד שקבלת עיסה אחידה.
לסיום להכניס את התוספות ולקפל אותם פנימה.
להעביר לתבנית מס' 24 של קוגלהוף או נקראית גם תבנית עם רגליים או סיר פלא.
או ל 2 תבניות אינגליש קייק בגודל 24×15 עומק 6 (לא חד פעמי) , אפשר בתבנית רגילה מס' 26. אפשר 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמי.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 165-170 מעלות למשך כ שעה (אבל כל תנור והזמן שלו, לכן תבדקו עם שיפוד, אם יוצא יבש אז העוגה מוכנה, אם לא אז תוסיפו זמן בהתאם.
אם הכנתם בתבניות קטנות או 2 תבניות אינגליש אז זמן האפיה מתקצר ל 50 דקות.
אבל לא להסתמך אף פעם על השעון..לקראת זמן סיום האפיה (10 דקות לפני הזמן המשוער) פשוט לבדוק עם קיסם או שיפוד אם העוגה מוכנה,אם הקיסם יוצא יבש אז העוגה מוכנה, אם יוצא לח ועם עיסת עוגה לא אפויה סימן שיש צורך בתוספת.
שהעוגה יוצאת מהתנור, במידה והשתמשתם בתבנית עם הרגליים יש צורך להפוך מיד עם היציאה מהתנור ולחכות עד שתתקרר, זאת השיטה שאמא שלי לימדה אותי כדי שהעוגה תישאר גבוהה..ואם אמא אומרת זה כנראה נכון …חחח..
אם הצלחתם לעמוד בפיתוי והריח לא שיגע אתכם אז אתם אלופים,אני כבר בשלב הזה זללתי פרוסה ?

מתכון עוגת טורט עם תוספות 
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת טורט עם תוספות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

6 thoughts on “עוגת טורט עם תוספות

  1. הי ותודה על המתכון.
    יש לי שאלה. מה את עושה אחרי שאת מכבה את התנור כי אצלי לא משנה איזה מתכון של עוגת תפוזים שאני מכינה העוגה נופלת ולא נראית טוב. לפני זה בתנור היא תפוחה ואוורירית. מציינת שאני לא מכינה בסיר פלא. הייתי רוצה שתסבירי בבקשה גם לגבי תבנית רגילה או אנגליש קייק. מה לעשות אחרי האפיה? איך לקרר ואיך לשמור על אווריריות ונפח של העוגה. תודה רבה??

    1. תעברי על המתכון הזה ותכיני בדיוק לפי השלבים ולפי ההוראות, יש במתכון טיפים מעולים שיעזרו לך לשמור על עוגה נפוחה וגבוהה.
      דבר ראשון להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב ורך, את שאר הרכיבים מערבבים יחד ואז מחברים את התערובות בעדינות.
      להכניס לתנור שחומם מראש, זה חשוב.
      לא להוציא את העוגה אם קיסם/שיפוד לא יוצא יבש, אם העוגה לא מוכנה מספיק היא תצנח. לא להתייחס אף פעם לזמנים במתכונים, כל תנור אופה אחרת.
      ודבר אחרון כשמוציאים את העוגה עוטפים בניילון נצמד והופכים את התבנית.
      תעשי את הטיפים האלה עם המתכון שלי ותהיה לך הצלחה מובטחת.
      מחכה לעדכון. בהצלחה.

      1. האם גם כשאופים בתבנית רגילה בתום האפיה יש לכסןת אותה בעודה חמה בניילון ולהפוך את התבנית
        מדובר בתבנית רגילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *