יש שפע של עוגות גבינה אפשריות..עם קמח/בלי קמח, עם תבנית מים בתחתית/ללא תבנית מים בתחתית, עם הפרדת ביצים/ללא הפרדת ביצים, כן פותחים תנור/לא פותחים תנור ועוד..
העליתי לאתר מספר מתכונים לעוגות גבינה שמנסים את כל האופציות. כל אחד טעים בפני עצמו, הכנה פשוטה או הכנה מורכבת, תיכנסו ותחליטו בעצמכם למה אתם מתחברים.. 🙂
הפעם קבלו מתכון ל עוגת גבינה בטעם וניל, אפויה מוסברת היטב עם הוראות הכנה ברורות. עם אינסטנט פודינג וניל הנותן טעם וריח מעולה. קלה ופשוטה להכנה. מתאימה לשבועות. שיהיה בהצלחה 🙂
עוגת גבינה בטעם וניל /אתי משה-חביב:
תחתית-
250 גרם ביסקוויטים (שרוול אחד)
100 גרם חמאה- חבילה 1.
לפורר ביסקוויטים, להמיס חמאה ולשפוך ל הביסקוויטים הטחונים וללוש עם הידיים, להדק לתחתית התבנית. לשים במקרר בינתיים עד שמילוי הגבינה מוכן. כדאי ורצוי לרפד את התבנית עם נייר אפיה.
המלית-
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים.
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 שמנת חמוצה "שמנת של פעם" 27%
1/4 כוס קמח תופח (בפסח ניתן להמיר את הקמח לקורנפלור)
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כפית מיץ מלימון או קליפת לימון מגורד
הכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר וסוכר וניל.
בקערה נפרדת לסנן את הגבינות והשמנת מהנוזלים ולערבב יחד עם הלימון.
לאחר שהחלבונים עם הסוכר הופכים לקצף לבן ותפוח (לא קשה,זה לא מרנג), להנמיך את מהירות המיקסר להכי נמוך ולהוסיף את החומרים בסדר הבא ובהדרגה- חלמונים, גבינות מסוננות מנוזלים, ולבסוף את הקמח והאינסטנט פודינג. לערבב הכל לאיחוד חומרים.
להעביר את המלית לתבנית עם הביסקוויטים והחמאה,
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
להתחיל אפיה על 180 מעלות, לאחר 15 דקות להוציא את העוגה ולהעביר סכין מסביב בדפנות העוגה לשחרור אוויר להנמיך ל 160 מעלות ולהמשיך אפיה של 50 דקות נוספות. לאחר 50 דקות, לכבות את התנור ולא לפתוח אותו. להשאיר את התנור סגור לעוד שעה לפחות. לצנן ולהכניס למקרר.
יש לשים בתחתית התנור תבנית עם מים.
מתכון לעוגת גבינה בטעם וניל
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
הערה: בפסח ניתן להמיר את הקמח לקורנפלור.
בפסח ניתן להמיר את הביסקוויטים לעוגיות יין טחונות.