עוגת גבינה אפויה על בסיס פריך שקדים ונוגט / כרמית דהאן

עוגת גבינה אפויה על בסיס פריך שקדים ונוגט/כרמית דהאן

תבנית או רינג 26

לתחתית
חצי כוס שקדים מולבנים טחונים
כוס קמח (כוס מידה240 גרם)
2 כפות גדושות אבקת נוגט
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חלמון ביצה
33 כפות סוכר

במעבד מזון שמים את הקמח השקדים ואבקת הנוגט מוסיפים סוכר ואת קוביות החמאה ומעבדים לפירורים מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד כחצי דקה
מוצאים את הבצק על ניילון נצמד ומאחדים לכדור עם הידיים עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה
מוצאים אחרי שעה ומרפדים את תבנית האפיה (אין צורך לרדד אפשר גם להרכיב עם הידיים את הקלתית)
אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות עד להזהבה של הבצק
מוציאים ומצננים היטב

למלית גבינה
750 גרם גבינה 9% או 5%
2 מיכלי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
200 גרם שוקולד לבן
רבע כוס שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
22 כפות קורנפלור

מערבבים יחד את הגבינות והשמנת חמוצה עם סוכר
קוצצים את השוקולד שמים בקערה מוסיפים מעל את השמנת המתוקה מכניסים למיקרו לחצי דקה עד דקה כשהשמנת מבעבעת והשוקולד נמס מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת מסה חלקה
מוסיפים לתערובת הגבינות
מוסיפים את הביצים אחת אחת לגבינות ומערבבים היטב (אפשר לעשות את הפעולות הללו גם במיקסר)
מוסיפים את האבקות ומערבבים היטב עד שאין גושים

משמנים את דפנות הרינג או התבנית בחמאה מומסת שופכים פנימה את התערובת
מכניסים לתנור שחומם מראש ל130 מעלות
אופים כשעה וחצי עד שעתיים עד שהעוגה יציבה ורוטטת מעט רק במרכז
אם עדיין העוגה נוזלית להשאיר אותה יותר זמן בתנור

לציפוי
2 מכלי שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות ממרח פרלינה
כף אבקת נוגט
לערבב טוב טוב את המסה עד שאין גושים

לשפוך על העוגה בסיום האפיה ליישר ולהכניס לתנור החם
להשאיר את העוגה בתנור כבוי כשעה
(אל דאגה הציפוי יתייצב גם כשהתנור כבוי)

לקרר במשך הלילה
אפשר לקשט עם ממרח פרלינה

בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה אפויה על בסיס פריך שקדים ונוגט
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *