עוגת גבינה אפויה על בסיס פאדג' שוקולד גאנש שוקולד ונגיעות קרם קרמל מלוח/כרמית דהאן

עוגת גבינה אפויה על בסיס פאדג' שוקולד גאנש שוקולד ונגיעות קרם קרמל מלוח/כרמית דהאן

לפאדג' שוקולד
250 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
3 ביצים
קורט מלח
כף אבקת נס קפה
חצי שקית אבקת אפיה

לשכבת גבינה
500 גרם גבינה לבנה 5%או 9%
גביע גבינת שמנת נפוליאון
3/4 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
44 ביצים

לגאנש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
3כפות שמנת מתוקה
כף דבש

לקרם קרמל מלוח
כוס סוכר
20 גרם חמאה
חצי מיכל שמנת מתוקה
כפית שטוחה מלח

להכנת הבסיס
ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרו ומערבבים לתערובת חלקה
מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח בהיר ויציב
מוסיפים את השוקולד לביצים ומערבלים
מוסיפים את השקדים טחונים כפית נס קפה וחצי חבילת אבקת אפיה ושוה מערבלים עד שהכל נטמע בתערובת
משמנים תבנית 26 ושמים את הפאדג' בתבנית אופים במשך 25 דקות על חום של 180 מעלות
מוציאים ומצננים את הפאדג' לעשר דקות מורידים את חום התנור ל1500 מעלות

מערבבים יחד את הגבינות עם הסוכר
מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת ומערבלים היטב עד שיטמעו בתערובת
מנפים פנימה קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב
בודקים שאין גושים
מוזגים את הגבינה מעל הפאדג'
מחזירים לתנור ואופים כשעה בחום של 150 מעלות
העוגה מוכנה כשהיא יציבה בצדדים ורוטטת באמצע
מצננים את העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות למספר שעות

מכינים את הגאנש
בקערה שוברים את השוקולד מוסיפים חמאה דבש ושמנת מתוקה
מחממים במיקרו בפולסים
מערבבים היטב לתערובת חלקה ושופכים מעל העוגה

לקרם קרמל מלוח
שמים במחבת חמה את הסוכר
ממתינים מספר דקות שהסוכר נמס ומקבל צבע עינברי מערבבים מעט עם כף עץ
לשים לב שלא לשרוף את הסוכר
מוסיפים חמאה ושמנת מערבבים היטב לא להיבהל הסוכר מתמצק ולאט לאט נמס
מוסיפים את המלח
מערבבים עד שאין גושים
מצננים ועם כפית שופכים מעט מעל העוגה
בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה אפויה על בסיס פאדג' שוקולד גאנש שוקולד ונגיעות קרם קרמל מלוח
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *