עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל

עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל, מה צריך יותר מזה? 3 שכבות של עונג צרוף. אין מי שיטעם את העוגה ולא יתחבר אליה, יודעים למה? כי בטוח איזו שכבה תמצא חן בעיניו והוא יתחבר אליה יותר.

שלוש שכבות שמאפשרות להכין עוגה אחת שלמה עם מרכיבים פשוטים ולא מתיימרים, קלה להכנה ומהירה.

אז איך נוצרה העוגה ואיך הרכבתי את המתכון? כל אחד בבית ביקש עוגה שונה לשבת.. אחד רצה שוקולד, אחת רצתה גבינה ואני לא רציתי להכין כמה עוגות כי בסוף זה נתקע..אז מה עושים? מהר עלה לי רעיון לחשוב איך אני מכניסה את כל האהבה שהם רוצים לעוגה אחת..

בתחתית החלטתי לשים את הבראוניז, שהוא הכי שוקולדי שיכול להיות, באמצע מוס מסקרפונה שאם כבר גבינה קרה אז שיהיה איכותי וברמה גבוהה והכי גבינתי שיכול להיות.. ככה שכל אחד ירגיש שהוא הכי חשוב שיכול להיות, אבל משהו היה חסר לי וזה הטאץ' של הקרמל, שפה בעצם זאת הבקשה שלי לעוגה 😉 , ככה יצרתי 3 שכבות שמאפיינות את כל בני המשפחה ביחד. התלבטתי אם לקרוא לה עוגת משפחת חביב 😉 חחח..אבל בסוף מן הסתם בחרתי בשם שימחיש את כל האושר שיש בעוגה אחת.

מתאים ומרשים לאירוח, טעם מושלם, ילדים אוהבים ואפילו ללא גלוטן 🙂 מתאים לפסח.

אל תפחדו מעוגות שנראות ונשמעות מסובך, לפעמים זה קלי קלות, כמו כאן, מתחילים?

עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל

עוגת בראוניז מסקרפונה וקרמל / אתי משה-חביב:

 

תחתית בראוניז-
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים L
3/4 כוס קורנפלור
כפית תמצית וניל איכותית
טיפונת מלח

להמיס בסיר על הגז את השוקולד, החמאה והסוכר לתערובת חלקה.
לכבות את האש ולהוסיף ביצה ולערבב מהר מהר ושוב להוסיף ביצה ולערבב מהר ומיד ושוב.
להוסיף את תמצית הוניל, המלח והקורנפלור.לערבב.
לתנור בחום 160 מעלות למשך 15-20 דקות.
תבנית בגודל 24×24 או רינג בגודל זהה.
לצנן ורק לאחר שהתערובת קרה לגמרי לשים מעליה את שכבת המוס.

למוס מסקרפונה-
2 קופסאות מסקרפונה (סך הכל 500 גרם)
2 שמנת מתוקה (סך הכל 500 מ"ל)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גדושות אבקת סוכר + 2 שקיות סוכר וניל
להקציף יחד לקצפת יציבה.

לציפוי מעל-
קרמל:
1/2 כוס סוכר
חצי חבילה שמנת מתוקה (120 גרם)
25 גרם חמאה
להמיס סוכר עם חמאה. לחמם בנפרד את השמנת שתהיה חמה.
שהסוכר נמס להוסיף את השמנת החמה מעל ולערבב היטב.
במידה ונהיו גושים וגרגירים,העבירו את הנוזל במסננת והשתמשו רק בנוזל הקרמל הנקי והחלק.

הרכבת העוגה:
בסיס בראוניז אפוי, מעל למרוח את מוס המסקרפונה ומעליו לזלף את הקרמל.
לקרר ל 4 שעות לפחות לפני הפריסה.

מתכון בראוניז מסקרפונה וקרמל
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

4 thoughts on “עוגת בראוניז, מסקרפונה וקרמל

  1. כמה מסקרפונה? מה זה אומר שתי חבילות? איזה כמות?
    המתכון נראה מעולה ובוודאי ינוסה.

    1. בקופסא יש 250 גרם. אני השתמשתי בקופסא של גד, בכל אחת יש 250 גרם. ביחד יוצא 500 גרם (במידה ותרצי להשתמש בגבינת מסקרפונה במשקל ולא בקופסא תקני 500 גרם).
      בהצלחה 🙂

  2. מה הכוונה 2 שמנת מתוקה מוקצפת ? קודם להקציף רק את הזמנת המתוקה לבד ואחכ להוסיף את כל יתר הדברים ולהמשיך להקציף ??

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *