עוגת ביסקוויטים משודרגת

עוגת ביסקוויטים משודרגת עם הפתעה בין השכבות. עוגה שממש כייף להכין עם הילדים או בלעדיהם. עוגה שהיא ללא אפיה, לא מחייב להשתמש במיקסר גדול, אלא מיקסר ידני יעשה את העבודה בהחלט. עוגה פשוטה וקלה להכנה, כזאת שכל אחד יכול להכין.

עוגה כזאת שניתן להכין אפילו כעוגת יום הולדת, היא מושקעת יותר מעוגת ביסקוויטים רגילה ויותר מרשימה בנראות שלה ובהפתעה בין השכבות. עוגה גם לשבת או לחג.

באתר קראנצ'ית תמצאו עוד 2 מתכונים לעוגות ביסקוויטים- אחת עוגת ביסקוויטים רגילה שאפשר להכין גם עם פודינג וניל וגם עם פודינג שוקולד ועוד מתכון לעוגת ביסקוויטים מלכותית שמסדרים את הביסקוויטים בצורה אחרת מהרגיל כך שהעוגה נראית מאוד מיוחד. ועכשיו נוספה עוגה נוספת לאוסף מתכוני עוגות הביסקוויטים והיא עוגת הביסקוויטים המשודרגת.

כדי לראות את הסירטון להכנת העוגה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

עוגת ביסקוויטים משודרגת /קראנצ'ית:

*כמות הרכיבים תלויה בגודל התבנית שתבחרו. אני השתמשתי בתבנית מרובעת 25×25.
לביסקוויטים-
2 חבילות ביסקוויטים -500 גרם (יכול להיות שתצטרכו עוד חצי חבילה)
כוס חלב

למריחה בין הביסקוויטים: ממרח שוקולד שתבחרו

לקרם וניל:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל )
2 אינסטנט פודינג וניל (160 גרם סך הכל)
2 כוסות חלב
2 כפות  סוכר
להקציף הכל יחד במיקסר לקצף יציב ורך למגע (לא דליל!). הקרם מתייצב עוד במקרר, אין צורך להכין קצפת קשה מידיי.
*יש כאלה שמכינים עם קרם גבינה, פשוט מוסיפים לכל התערובת של הקרם וניל גם גביע של גבינה לבנה- 250 גרם.

לגנאש-
1 שמנת מתוקה -250 מ"ל
250 גרם שוקולד (אני משלבת בין מריר לחלב)
לחמם את השמנת ולהוסיף לה את השוקולד עד המסה מלאה של השוקולד ולצנן מעט לפני ששופכים על העוגה.

הרכבת העוגה-
לוקחים ביסקוויט ומורחים עליו ממרח שוקולד, סוגרים עם ביסקוויט נוסף לצורת סנדביץ. טובלים כל סנדביץ של ביסקוויטים בחלב, משני הצדדים. בתבנית מסדרים שכבה ראשונה של סנדביץ ביסקוויטים טבולים בחלב, עליהם מורחים שכבת קרם- 1/3 מכמות הקרם, מעל שוב ביסקוויטים טבולים בחלב ושוב קרם ,שוב ביסקוויטים ושוב קרם. 3 שכבות שהסיום הוא הקרם והתחתית ביסקוויטים. להכניס לקירור.
לאחר שהעוגה התקררה, להכין גנאש שוקולד ולצנן אותו. בשכבה העליונה לשפוך גנאש פושר ולהכניס למקרר ל 4 שעות לפחות לפני חיתוך ראשון. רצוי לילה.
*ניתן לקשט עם סוכריות/קליק/שוקולד מגורד או מפורר וכיו"ב.

מתכון עוגת ביסקוויטים משודרגת

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת ביסקוויטים משודרגת
תאריך פרסום
זמן הכנה

2 thoughts on “עוגת ביסקוויטים משודרגת

  1. היי! אשמח לדעת איך את עושה את הקצפת שמזולפת למעלה? האם זה הקצפת של העוגה? כמה לשמור בצד?

    1. הזילוף נעשה עם צנטר , זאת אותה הקצפת מתוך סך כל הקרם, אין כמות מדוייקת אבל זה ממש לא הרבה, גם לא חובה לזלף בכלל, זה רק קישוט,לא מוסיף מבחינת טעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *