עוגת אננס הפוכה

עוגת אננס הפוכה, בתוספת טעם וניל ונגיעות קלות מאוד של קוקוס, עוגה פשוט מושלמת. אני אישית מאוד אוהבת אננס זה הפרי האהוב עליי אז מבחינתי העוגה הזאת היא אושר אמיתי.

תחתית העוגה בנויה מאננס מקורמל בסוכר וחמאה ובעצם בסיום האפיה שהעוגה מתקררת מעט הופכים את העוגה והאננס נמצא למעלה בטעם מתוק נפלא ובצבע משגע.

הטעם של האננס בשילוב הוניל (שהוא גם הטעם האהוב עליי) יוצרים חגיגה של טעמים בפה עם ריח ניחוח שלא מהעולם הזה.. שילוב מושלם שאין כמותו.

נתתי לעוגה את הטאץ' שלי של טיפונת קוקוס בנקודות מסוימות בעוגה וכמובן הוספתי את המרכיב האהוב עליי בעוגות- חלב מרוכז.. אז עוגה כזאת של אננס הפוכה לא תמצאו באף מקום 🙂 הצלחה מובטחת של טעמים וניחוחות 🙂

עוגת אננס הפוכה

עוגת אננס הפוכה /אתי משה-חביב:

רינג בגודל 24 או 26.
1 קופסת שימורים של אננס חתוכים לעיגולים, לא האננס החתוך לקוביות(האננס כולל הנוזל,לא לזרוק!).

לתחתית:
25 גרם חמאה
3 כפות גדושות סוכר חום
כף גדושה סוכר לבן
2 כפות גדושות קוקוס לבן
האננס מהקופסא,לא כולל הנוזל (את הנוזל שומרים לעיסת העוגה).

לעוגה:
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר לבן
2 סוכר וניל
כוס שמן
כוס+ 2 כפות מי אננס מהקופסא
1/2 פחית חלב מרוכז
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 עיגולי אננס הנותרים מהקופסא. לחתוך לפלחים גסים,לפזר עליהם כף קוקוס,לערבב ולהניח בצד.

עוגת אננס הפוכה

הכנה:
הכנת התחתית-
למרוח את החמאה עם היד בתחתית התבנית/רינג ודפנות.
לפזר את הסוכר החום בתחתית העוגה, על החמאה.
לפזר את הסוכר הלבן בדפנות התבנית.
להניח את האננס על התחתית, עיגול מרכזי ומסביבו חצאי עיגול בצורת מניפה או כל צורה שתבחרו.
מעל האננס לפזר את הקוקוס.

לעיסת העוגה-
להפריד ביצים לחלבונים וחלמונים.
לקערת המיקסר להכניס את החלבונים ולהקציף במהירות בינונית עד מצב שרואים בועות מסביב, לוקח בערך דקה שתיים עד שיש בועות..ברגע שרואים בועות להזרים את הסוכר והסוכר וניל בהדרגה ובזרם דק לתוך החלבונים. להקציף יחד עד למצב שהופך להיות קצף לבן, בוהק ויציב אך לא נוקשה.
בקערה אחרת לטרוף במטרפה את החלמונים, השמן ומי האננס עד שיש מעט בועות.
להנמיך את מהירות המיקסר להכי נמוך ולהזרים את תערובת החלמונים לתוך תערובת החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה איטית מאוד. להוסיף את החלב המרוכז.להמשיך בערבול של חצי דקה.
להכניס את האינסטנט פודינג, הקמח ואבקת האפיה ולערבל עד איחוד בלבד ולמצב שאין גושים. בשום אופן לא לערבב מעבר. לסיום להכניס את האננס הנותר העטוף בקוקוס בבחישה ידנית.

להעביר את תוכן העיסה על התחתית של האננס המסוכר.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך שעה ועשרים או עד שקיסם יוצא יבש.  אפייה ארוכה בחום נמוך תיתן לכם עוגה שיוצאת אחידה וישרה ללא פיצוצים ונפילות. דקה אחרונה להוריד את התבנית לתחתית התנור,לשלב הכי נמוך ולאפות לדקה. לקרמול סופי של האננס בתחתית.

לצנן את העוגה ולהפוך אותה על מגש, כך שהאננס המקורמל שהיה בתחתית יהיה כעת בחלק העליון של העוגה וייתן צורה מרשימה לעוגה הנפלאה הזאת.

מתכון עוגת אננס הפוכה
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

עוגת אננס הפוכה
עוגת אננס הפוכה
דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת אננס הפוכה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 thoughts on “עוגת אננס הפוכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *