עוגיות שושנים

עוגיות שושנים, פריכות, רכות ונמסות בפה, בטעם וניל, שזה הטעם שאני הכי אוהבת, כך שהעוגיות האלה מבחינתי הן הכי בשבילי בעולם. עוגיות ממכרות וטעימות בטירוף שאי אפשר להפסיק לנשנש. עוגיות שושנים נוסטלגיות שמזכירות את הילדות.. מלאות בקצף של עננים.. לרגע רציתי לקרוא להן שושני קצף ולא עוגיות שושנים.. הילדות שלי אומרות שזה כמו לאכול מרשמלו. העוגיות קלות להכנה אך יש טיפ חשוב שכדאי שתקראו..

טיפ ממני: חשוב לעבוד עם הבצק שהוא קר, בעיקר אחרי שמורחים קצף ומגלגלים את הבצק לרולדה, מומלץ וכדאי וחשוב להקפיא את הבצק אחרי הגלגול ולפני החיתוך לעיגולים, אחרת העוגיה תצא מעוכה וכל הקצף יברח לצדדים. לכן ששואלים אותי למה יוצא לי מעוך או כל הקצף בורח, זאת הסיבה. חשוב לעבוד עם בצק קר ולקרר מעט אפילו גם אחרי החיתוך.. בכלל בצקים פריכים אוהבים וצריכים קור על מנת לשמור על צורתם.

אז יאללה, קדימה למטבח, תכינו לעצמכם ולמשפחה את העוגיות הכי ממכרות שיש.

עוגיות שושנים ❤

 

עוגיות שושנים/אתי משה-חביב:

לבצק-
1/2+3 כוסות קמח- שלוש וחצי כוסות(490 גרם)
1 אבקת אפיה (10 גרם)
3 חלמונים m (לשמור את החלבונים למילוי)
200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)

למילוי:
3 חלבונים m
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 שקיות סוכר וניל
1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
(ניתן לשלב טעמים בתוך הקצף כמו ממרח שוקולד/או אינסטנט שוקולד במקום וניל או ריבת חלב ועוד. אני שמה לפעמים גם שוקולד צ'יפס)

הכנה:
לבצק-
את היבשים לנפות ולערבב יחד בקערה ( קמח, אבקת אפיה ואבקת סוכר).
במיקסר לשים את החלמונים,חמאה חתוכה לקוביות ושמנת ומעליהם לשפוך את היבשים. לערבל הכל יחד עם וו גיטרה עד קבלת בצק אחיד.
להוציא את הבצק מקערת המיקסר וללוש ביד לצורת מלבן. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר ל 20 דקות בערך. בזמן הזה הכינו את המילוי.

לפתוח את הבצק על נייר אפייה,למרוח מהמלית ולגלגל. להכניס למקרר לשעה או שעתיים או למקפיא לחצי שעה. החלק הזה חשוב על מנת שיהיה קל לחתוך את הרולדה לעיגולי השושנים ובעקבות זאת השושנים יצאו יציבות ובמראה אסטטי ויפה ולא ימעכו.

הכנת המלית-
להקציף חלבונים במהירות גבוהה עד קבלת בועות ולהוסיף בזרם איטי ודק את הסוכר והוניל,להקציף עד שהקצף מחליף צבע ללבן,אז להנמיך את עוצמת המיקסר להכי נמוכה ולהוסיף את האינסטנט פודינג עד איחוד בלבד.

לחמם תנור לחום 175 מעלות. לחתוך את הרולדה/גליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולסדר על תבנית עם נייר אפייה.
אופים במשך כ 20 דקות (עד הזהבה קלה בלבד).

עוגיות שושנים
בהצלחה ובתיאבון,אתי. 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגיות שושנים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *