עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס קראנצ'יות מבחוץ ומבפנים רכות ונימוחות. ממכרות שניתן להכין עם הילדים , חיפשתם? זה בדיוק המתכון המתאים.

עוגיות קראנצ'יות ואהובות שלא מפסיקים לנשנש.  ראו הוזהרתם 😉

מתכון קל, פשוט ומהיר להכנה..ועכשיו גם אתם תוכלו להכין בבית בלי לקנות בחוץ עוגיות שכאלה, כי כמו שאני תמיד אומרת בבית זה הכי איכותי, נקי וטעים.

לקבלת עוגיה מושחתת במיוחד ניתן למלא את העוגיות בשוקולד(קובית שוקולד/מטבע/ממרח קפוא וכו'), בתמונות רואים מילוי אני מילאתי בקינדר כי זה הכי טעים בעולם:)

איך ממלאים? לוקחים חתיכת בצק פותחים אותה כמו פיתה, שמים במרכז את המילוי שבחרתם ועוטפים עם שאריות הבצק שמסביב ומגלגלים לכדור שמנמן (יש תמונות בהמשך המתכון), סרטון ניתן לראות שמור בהייליטס באינסטגרם שלי. אפשר להכין את העוגיות דקות עם מעט בצק והרבה מילוי ואפשר ההפך, מה שאתם אוהבים.

כך או כך, מבטיחה לכם שלא יישאר פירור.. 🙂

עם זילוף ממרח לוטוס מעל

עוגיות שוקולד צ'יפס / אתי משה-חביב:

כמות ל כ 40-50 יחידות. תלוי בגודל העוגיה.

200 גרם חמאה רכה (לפרווה מרגרינה או מחמאה)
1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)
2 ביצים m או L
2+1/2 כוסות קמח רגיל (350 גרם)
כפית אבקת אפיה
כוס עד 2 כוסות שוקולד צ'יפס מריר (200-400 גרם), תלוי כמה שוקולד צ'יפס אתם רוצים.

אם אתם רוצים עם מילוי, ככה מכינים
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס

הכנה:
במיקסר לערבל עם וו גיטרה חמאה רכה (לא מומסת! להוציא מהמקרר חצי שעה-שעה לפני השימוש) יחד עם הסוכר עד שהופכת להיות כמו משחה (במהירות בינונית למשך 1-2 דקות), להוסיף ביצה ביצה בהפרש של דקה אחת מהשנייה, להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולסיום לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס.
אפשר להכין את העוגיות גם בלי מיקסר, לשים את הכל באופן ידני לפי הסדר שאמורים להכין במיקסר, ללוש עד קבלת בצק.
לקחת עם כפית כמות של עיסה בגודל העוגייה שתרצו ולגלגל עם הידיים לכדור. להניח בתבנית עם נייר אפייה במרווחים של 2-3 ס"מ (העוגייה מתחילה כעיגול ובתנור משתטחת ולכן צריכה מקום). לעוגיות קריספיות ודקות מומלץ לשטח מעט את העיגול שגילגלתם, כך העוגיה תצא יותר קריספית. אם רוצים עוגיה רכה יותר תשאירו ככה בלי למעוך.
לאקסטרה שוקולד, להוסיף עוד שוקולד צ'יפס גם על העוגיה השטוחה שבתבנית (לפני אפיה).

ניתן למלא את עוגיות השוקולד צ'יפס בשוקולד (יש הסבר בהתחלה מעל המתכון).

מומלץ להכין את עיסת הבצק של עוגיות השוקולד צ'יפס ולהשאיר אותה במקרר שעה לפני ההכנה אבל ניתן להשתמש בה גם באופן מיידי (עדיף לקרר) .

טיפ: לא לאפות הרבה זמן את העוגיה. להשתמש בבצק קר, עדיף אפילו להכין את כדורי הבצק ולהקפיא ולאפות ישירות מהמקפיא.

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות , אפייה קצרה של 15-18 דקות. לא לגעת בעוגיות שהן יוצאות מהתנור, הן רכות מאוד. לתת להן מנוחה של 10 דקות ורק אז להוציא מהמגש, הן מתקשות עם הזמן. עוגיות קראנצ'יות מבחוץ ומבפנים רכות ונימוחות.

אם השתמשתם בשוקולד צ'יפס לבן בנוסף על המריר, ניתן להפחית מכמות הסוכר.

אם נשארו לכם עוגיות, ניתן לשמור בקופסה אטומה במקפיא לחצי שנה או בקופסה אטומה במקרר לשבועיים (לא מאמינה שזה יחזיק מעמד יותר מיומיים.. חחח)

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס

 

עוגיות שוקולד ציפס

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגיות שוקולד צ'יפס
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

4 thoughts on “עוגיות שוקולד צ'יפס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *