עוגיות מושלגות או עוגיות רעידת אדמה, איך אתם קוראים להן?
איך שלא תקראו להן אלה עוגיות מעולות, ממש פשוטות להכנה (החלק הכי קשה זה שקילת המצרכים, כל השאר פשוט מערבבים, מגלגלים ולתנור).
עוגיות פריכות מבחוץ ונמסות בפה מבפנים, ממש טעימות, בטעמים מאוזנים, לא מר מידיי ולא מתוק מידיי, למרות שיש שוקולד מריר וקקאו במתכון יש איזון נהדר עם הסוכר והשקדים/האגוזים הטחונים. פשוט עוגיה חלום.
אפילו ילדים אוהבים את העוגיות האלה.
מוזמנים לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם כדי לראות סירטונים ותהליכים של מתכונים מהמטבח שלי:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
מושלגות/קראנצ'ית :
מה צריך?
250 גרם שוקולד מריר
40 גרם שמן או 50 גרם חמאה או 50 גרם מחמאה
2 ביצים L
50 גרם אגוזי מלך טחונים דק
50 גרם שקדים טחונים דק
100 גרם קמח לבן
3 כפות קקאו איכותי
1 כף שוקולית
5 גרם אבקת אפיה (חצי שקית)
חצי כוס סוכר – 100 גרם
לציפוי:
כוס אבקת סוכר – 100 גרם
הכנה:
להמיס שוקולד עם שמן או 50 גרם חמאה.
לטרוף ביצים עם סוכר, להוסיף את השאר ולערבב ולחבר אליהם את השוקולד המומס.
להעביר את העיסה למקפיא לשעה או למקרר לארבע שעות. אפשר גם לילה במקרר.
לאחר שהעיסה יציבה, לכדרר כדורים ולגלגל אותם באבקת סוכר. להניח בתבנית אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות לאפיה של כ 10-12 דקות בלבד.
לחכות שיתקררו מעט ואז להעביר לקופסא/צנצנת.
ניתן לשמור בחוץ עד 3 ימים או במקרר שבוע. ניתן להקפיא גם ל 3 חודשים.
מתכון עוגיות מושלגות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.