עוגיות חטיף בריאות ממכרות וקראנצ'יות בטירוף. קל, פשוט ומהיר להכנה, שתי קערות וכף זה מה שאתם צריכים. עוגיות עם רכיבים בריאים במיוחד, טעימים ממש עם שילוב טעמים מדהים. מי היה מאמין שקינואה יכולה להיות בתור רכיב של חטיף טעים?
עוגיות עם קינואה, שיבולת שועל, סובין, שקדים, טחינה, דבש.. פשוט חגיגת טעמים מושלמת.
בהתחלה חשבתי להכין אותן מרובעות ומעוצבות כמו חטיף שקונים בסופר אבל ברגע האחרון שיניתי את דעתי והכנתי אותן יותר קטנות מהמקור ויותר קריספיות. פשוט עוגיות חטיף בריאות במקום חטיף בריאות גדול.
אם תרצו את העוגיות פרווה תמירו את החמאה למחמאה/מרגרינה.
תהנו ותנשנשנו..:)
עוגיות חטיף בריאות/אתי משה-חביב:
מה צריך?
חצי כוס קינואה לא מבושלת- 100 גרם
50 גרם חמאה מומסת
3 כפות שמן זית איכותי
חצי כוס שיבולת שועל – 50 גרם
חצי כוס סובין – 30 גרם
1/4 כוס שומשום – 35 גרם
1/2 כוס דבש- 170 גרם
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים- 70 גרם
2 כפות סוכר חום בהיר – 24 גרם
3-4 תפוחים מיובשים קצוצים דק או חופן חמוציות
כף מלאה טחינה גולמית- 15 גרם




הכנה:
להמיס דבש וחמאה יחד במיקרוגל, בפולסים של 20 שניות עד שהחמאה נמסה, לערבב אחרי כל 20 שניות. להוסיף את הסוכר ולערבב, מעל לשים את כל הרטובים ולערבב, את הטחינה בסוף. בקערה גדולה לערבב את כל היבשים.
לחבר בין 2 הקערות-הרטובים והיבשים ולערבב עד שהכל הופך לעיסה אחידה ועטופה בציפוי לח.
לסדר בתבנית את העוגיות- לוקחים עם כף מהעיסה ומניחים בצורה מסודרת ועגולה על התבנית. תשתדלו שיהיה מסודר ולא חלק עבה וחלק דק כי אז הדקים ישרפו והשמנמנים ישארו רכים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
לכ 15 דקות. שהעוגיות יוצאות מהתנור, להניח להן להתקרר ולא לגעת בהן בכלל!! תנו להן להתקרר, הן יתקשו. בהתחלה שהן יוצאות מהתנור הן קצת רכות אבל מתקשות שהן מתקררות ואז הן קראנצ'יות בטירוף. ממליצה להעביר לשקית עם זיפר או שקית אטומה ממש או לקופסה אטומה כמובן ולשמור במקפיא, זה שומר אותן אפילו יותר קריספיות וקראנצ'יות.
יוצאות כ 25 עוגיות.
מתכון עוגיות חטיף בריאות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
אולי יעניין אותך






היי היכן קונים סובין ומה אפשר במקום?תודה
ניתן לקנות סובין בחנויות תבלינים. לא ממליצה להחליף אבל אם מתעקשים ניתן לטחון שיבולת שועל לאבקה דקה באותה הכמות של הסובין.
אפשר להחליף את הסובין במשהו אחר? אם כן במה ?
לא ממליצה להחליף את הסובין. ניץן לקנות בחנויות תבלינים.
אם ממש מתעקשים ניתן לטחון שיבולת שועל לאבקה דקה באותה הכמות של הסובין.
תודה על העוגיות
במה אפשר להחליף את החמאה(אסור מוצרי חלב)
ואת הכוסמין
תודה
אפשר מחמאה, נטורינה, מרגרינה. לדעתי גם שמן קוקוס, למרות שלא ניסיתי.
אין כוסמין במתכון. אולי התכוונת לסובין? אם כן אז אין לו תחליף ממש, ממליצה לקנות, ניתן למצוא בחנויות תבלינים, זה בריא מאוד. אפשר גם לטחון שיבולת שועל לאבקה דקה באותה הכמות של הסובין.
יעבוד עם שמן קוקוס במקום חמאה?
מאמינה שכן. אני לא מתחברת לשמן קוקוס.
מדהים מדהים
תודה, תודה:)
האם אפשר במקום סובין להמיר בשקדים טחונים דק?
לא ניסיתי. מוזמנת לנסות ולעדכן אותי איך יצא:)
אתי עוגיות מעולות תודה
החלפתי את הסובין בקמח שקדים
יצא מדהים?
נשמע מעולה, כייף שאהבת:)