עוגה בחושה עם שקדים, עוגה מושלמת לאירוח, לנשנוש ביניים וכמובן ביחד עם הקפה/ תה של הבוקר. עוגה קלה להכנה, טעימה מאוד מאוד ומרשימה במיוחד. אחת העוגות שלא יפסיקו לדבר עליה לאחר שיקחו ממנה ביס..מבטיחה לכם גם שיבקשו את המתכון 🙂
כמובן שמתאימה לראש השנה, לפתיחת הצום ביום כיפור ובעצם לכל חג או שבת. תהנו 🙂 <3
עוגה בחושה עם שקדים /אתי משה-חביב:
מצרכים:
100 גרם חמאה
100 גרם שמן (כוס חד פעמית שקופה לשתיה קרה כמעט מלאה, פחות סנטימטר מהקצה)
100 גרם סוכר לבן (כוס חד פעמית שקופה לשתיה קרה כמעט מלאה, פחות ס"מ מהקצה)
100 גרם סוכר חום (כוס חד פעמית שקופה לשתיה קרה מלאה)
להקציף היטב (בערך 8 דקות)
להוסיף ולהקציף בהדרגה 3 ביצים
להמשיך להקציף עוד 4 דקות
להוסיף גביע שמנת חמוצה
250 גרם קמח תופח ( 100 גרם קמח= כוס חד פעמית מלאה)
100 גרם שקדים טחונים
כפית תמצית וניל משובחת
הכנה:
להקציף חמאה, שמן וסוכר- למשך 8 דקות. להוסיף 3 ביצים בהדרגה ובהפרש של דקה בין ביצה לביצה, להמשיך להקציף את כל התערובת (חמאה,שמן,סוכר,ביצים) יחד לעוד 4 דקות.
להוסיף גביע שמנת חמוצה, קמח, שקדים ותמצית וניל ולערבב עוד דקה.
להעביר לרינג 20 או 22 ס"מ. או תבנית מלבנית 25×20 או תבנית 24.
לפזר מעל שקדים לבנים פרוסים.
לתנור בחום 175 מעלות, כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש (זה המבחן האמיתי, כל תנור אופה אחרת).
מתכון עוגה בחושה עם שקדים
בתאבון ובהצלחה, אתי 🙂
שלום
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח תופח (בתוספת אבקת אפייה)?
אם כן-מה הכמות שצריך?
תודה מראש
לימור
היי..לא ניסיתי להכין אותה עם קמח כוסמין לכן לא יודעת לומר לך מה תהיה התוצאה במקרה הזה. מצטערת.