עוגה בחושה עם גבינות, בלי הפרדת ביצים, בלי להקציף במיקסר, בלי ללכלך כלים. מערבבים הכל בקערה אחת ולתנור. כל מה שאתם צריכים מבחינת כלים זאת קערה ומטרפה ידנית. פשוט וקל.
נשארה לכם גבינת שמנת במקרר? נשארה לכם שמנת חמוצה במקרר? זה הזמן לתת להן את הבמה הראויה להן, הכנת עוגה בחושה עם הגבינות האלה. העוגה נשארת לחה ועסיסית. ממליצה לכם להוסיף לה ריבת חלב או ממרח שוקולד שאוהבים ולשייש אותה כמו עוגת שיש . אפשר גם לפזר מעל אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס. אם בחרתם באגוזים קצוצים תוכלו ביציאה מהתנור גם לזלף עליה מייפל. גם בלי תוספת מעל ניתן לזלף עליה מייפל. כל כך הרבה אפשרויות בעוגה אחת.
כדי לראות את הסירטון להכנת העוגה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגה בחושה עם גבינות/ קראנצ'ית:
מה צריך?
1 גביע גבינת שמנת 30% (לא משנה החברה) 200-220 גרם
100 גרם שמנת חמוצה 15% (הגביע הקטן)
1/2 כוס שמן קנולה- 100 גרם
3 ביצים L
כוס סוכר -200 גרם
2 שקיות סוכר וניל או כפית מחית וניל איכותית
כוס וחצי קמח -245 גרם
1 שקית אבקת אפיה- 10 גרם
הכנה:
להקציף את כל מרכיבי העוגה יחד חוץ מהקמח ואבקת האפיה שאותם נכניס בהמשך.
מקציפים ומוסיפים רכיבים לפי הסדר הכתוב.
כאשר התערובת הופכת למרקם אחיד מוסיפים את הקמח והאפיה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
ניתן לטרוף גם במטרפה ידנית.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 165 מעלות, אפיה כ 50-60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש (המבחן האמיתי).
העיסה מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת עמוקה או 2 אינגליש קייק חד פעמיות.
עוגה בחושה עם גבינות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.