עוגה בחושה יוגורט ושוקולד צ'יפס

עוגה בחושה בקלי קלות, 5 דקות הכנה על השעון כולל שטיפת כלים. לא מאמינים? תנסו אותי.  עוגה שתמיד תמיד מצליחה, אין מצב שלא תצליח לכם. כל אחד יכול להכין אותה. הכל בקערה אחת, מערבבים ולתנור. קללללל:)

עוגה בחושה עם יוגורט ושוקולד צ'יפס, במרקם רך וטעים, קצת נותן תחושה של עוגת סולת אבל בלי באמת סולת, עם תוספת של שוקולד צ'יפס כי הילדות אוהבות אבל ממש לא חובה להכניס אליה שוקולד צ'יפס.

אפשר לשחק עם העוגה הזאת איך שתרצו, במקור אני מכינה אותה עם פרי (יש מתכון באתר שנקרא עוגה בחושה עם יוגורט ב 5 דקות), אפשר להוסיף לה אגוזים/שקדים, שוקולד או כל מה שאתם אוהבים. הבסיס שלה מושלם!

לא, אי אפשר להמיר אותה לפרווה.. למה? כי היוגורט זה הסוד שלה, המרקם שמקבלים מיוגורט לא יתקבל עם תחליף מנוזל אחר.

רוצים עוגה בחושה פרווה? באתר תמצאו כמה וכמה עוגות פרווה (תפוחים, פרי וניל, שוקולד-קוקוס ועוד).

אתם עוד כאן? כבר יכולתם לסיים את הכנת העוגה פעמיים.. חחח…

עוגה בחושה יוגורט ושוקולד צ'יפס / אתי משה-חביב:

מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת עמוקה וגדולה.

לעיסה-
כוס סוכר (200 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי קמח מנופה (210 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1 יוגורט בטעם טבעי (200 גרם)
8 כפות מים מהברז (כף פשוטה שיש בכל בית, לא כף מידה)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
2 ביצים m

תוספת:
שוקולד צ'יפס לפי הטעם. בערך חצי כוס.
כף קמח. (הסבר בהוראות ההכנה)

הכנה:
לשים בקערה את כל היבשים, מעליהם את הרטובים  ולערבב עם מטרפה ידנית לעיסה חלקה.
את השוקולד צ'יפס לערבב בצלוחית נפרדת עם הקמח, כך שכולו יהיה עטוף בקמח ולסנן את הקמח הנותר.
לשפוך את כל העיסה לתוך תבנית אינגליש קייק עמוקה (לא חד פעמית!), לסיום לפזר מעל את השוקולד צ'יפס. ניתן לשים גם שכבת שוקולד צ'יפס במרכז העוגה (לחלק את הכמות לשתיים, חצי באמצע וחצי מעל) .
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
בערך 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

זה הכל, פשוט וקל.  שמתקררת מעט ניתן לפזר קצת אבקת סוכר (לא חובה) .

מתכון עוגה בחושה יוגורט ושוקולד צ'יפס
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגה בחושה יוגורט ושוקולד צ'יפס
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

2 thoughts on “עוגה בחושה יוגורט ושוקולד צ'יפס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *