הספינג' של אמא שלי הכי טעים, הכי אוורירי והכי מוצלח בעולם.. נו,מי לא אוהב את האוכל של אמא שלו הכי בעולם? זה שאני משוחדת זה ברור מאליו, אבל לא מעט אנשים טעמו מהספינג' של אמא שלי ובהחלט חשבו שהוא הכי טעים שאכלו. שאוכל נעשה באהבה וניסיון הוא לא יכול לצאת בפחות ממושלם.
אמא שלי בשלנית מעולה, אופה בחסד ומכינה ספינג' מושלם. המתכון שלה עם ההסברים שלה מובאים אליכם בהרבה אהבה.. אחרי שתכינו תודו לאמא סימה האלופה הפרטית שלי .. אמא, אני אוהבת אותך הכי בעולם!
שאתם מכינים, תגישו יחד עם בראד* של תה ושיבה.. הכי מרוקאי שיש 🙂 😉
* למי שלא יודע בראד זה קנקן מכסף שמכינים בו תה ומוזגים מגובה לתוך כוסות תואמים 🙂
כדי לראות את סירטון הכנת הספינג' ולעוד סירטונים אחרים שלי, תעקבו אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
ספינג' של אמא / אתי משה-חביב:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח
3-3.5 כוסות מים פושרים ,חשוב שיהיו חמימים ולא קרים. (צריך כמות יחסית גדולה של נוזלים כי הבצק צריך לצאת דליל ודביק.לא נוזלי).-סביב 720גרם מים.
כף ערק
לטיגון- ליטר שמן.
לציפוי- אבקת סוכר / סוכר / סירופ דבש.
הכנה:
לערבב קמח,שמרים,סוכר. להוסיף חצי מכמות המים..ללוש ולהוסיף מלח,ערק ואת שאר כמות המים בזרם דק עד קבלת בצק דביק ודליל. תראו כמה מים לשים בהתאם לבצק ולפי זה תראו אם להוסיף מעבר ל 3 כוסות. ללוש למשך 5-6 דקות מסיום הוספת החומרים.
לסיום ללוש באופן ידני עם ידיים משומנות היטב ו"להקפיץ" את הבצק (ללוש אותו עם ידיים משומנות מכל הכיוונים).
לעטוף את הקערה בניילון נצמד ומעל לשים מגבת. לתת התפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר שתפח, שוב לשמן ידיים וללוש את הבצק. להניח שוב להתפחה של 20-30 דקות.
לאחר שתפח בפעם השניה ליצור ישר מהקערה עיגולים, לעשות/לפתוח בהם חור עם האצבע וישר לטיגון.
את העיגולים מכינים כאשר הידיים משומנות. להניח צלוחית עם שמן בצד ובכל פעם שמכינים עיגול לטבול בשמן.
הטיגון הוא בשמן עמוק.השמן צריך להיות בחום בינוני. מומלץ להכניס חתיכת גזר לשמן.
לטגן את הספינג' משני הצדדים, לא לטגן יותר מידיי זמן, הספינג צריך להיות בצבע זהוב ולא חום.
להוציא לנייר סופג.
יש כמה אפשרויות לציפוי לאחר הטיגון:
לפזר אבקת סוכר
לטבול בסוכר
לטבול בסירופ סוכר או דבש
לשיקולכם וטעמכם האישי. אני אוהבת אבקת סוכר..
הערות– אין בבצק שמן ואין ביצה. הרבה שואלים אבל זה בצק שאין בו צורך בשמן- הרי הולך להיות מטוגן בשמן. וביצה לא צריך.
מתכון ספינג' של אמא
בהצלחה ובתיאבון, אתי
בדיוק כמו של אמא שלי וככה גמאני מכינה בלי ביצה ובלי שמן. המתכון המנצח!!!
מתכון מנצח! אין ספק 🙂
אפשר להתפיח לילה שלם במקרר. או כמה שעות?
אפשר להתפיח במקרר, אפילו לילה במקרר. חשוב רק להפחית בכמות השמרים כדי שלא תהיה התפחת יתר מאחר והבצק יושב יותר שעות וזמן התפיחה ארוך יותר.
בהצלחה ?
כמה שמרים יבשים ממליצה לשים להתפחה בקרור ועד כמה שעות אפשר להתפיח במקרר?
להפחית בחצי
אפשר לשים וודקה במקום ערק?
בודאי:)
נראה מעולה אנסה בקרוב .. הבת הטבעונית שלי תשמח שגם היא יכולה לאכול מהספינג'.
תודה
איזה כייף.. 🙂
נראה מעולה. מחכה לחנוכה כדי שיהיה מי שיאכל, כי יוצאת כמות גדולה מק"ג קמח.
אפשר להכין מראש ולהקפיא. שרוצים לאכול להפשיר על השיש וממש לפני שאוכלים לתת חימום קליל בתנור או במיקרוגל. ממש חימום קליל.
בהצלחה 🙂
היי, אפשרי להכין בלי הערק?
אפשר גם בלי 🙂
מממממממווווווווווששששששללללםםםםםםםםםם
???????????????
תודהההההה 🙂
היי מה אפשר להשתמש בשמרים טריים של שמרים במקום יבשים? מה הכמות?
1 שקית (50 גרם) שמרים טריים "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים.
וואו. תודה רבה. מתכון קל ומעולה.
הכנתי חצי מהכמות. יצאו מושלמים
תבורכי.
?
שמחה שאהבת, תודה:)
היי, האם קמח מנופה צריך גם לנפות?
לא חייב. אני תמיד מנפה אבל זה לשיקולך.
האם עושים את זה במיקסר?
מכינים ידני אבל בהחלט אפשר להכין את ההתחלה במיקסר ואח"כ רק" להקפיץ" את הבצק בין ההתפחות.