סניקרס בייתי טעים ממש, מורכב משכבות שאחת יותר טעימה מהשניה. תחתית פייטה קראנצ'ית וממכרת, מעל קרמל אלוהי עם בוטנים קלויים (הרי ידוע שבוטנים קרמל ושוקולד זה שידוך משמיים:) וכל האושר הזה עטוף בשוקולד. יש יותר מושלם מזה?
אני אגלה לכם שאני לא חובבת מתוקים, תמיד מעדיפה מלוח על מתוק, אבל יש קינוחים שאני לא עומדת בפניהם והם בדרך כלל מורכבים משילוב מתוק ומלוח או שהם צריכים להיות עם קרמל או משהו קראנצ'י כמו פייטה/ ופל או פיצוחים למיניהם.. וסניקרס הוא אחד הממתקים האהובים עליי.. אז למה לא להכין אחד כזה בגרסה משלי? גירסה ביתית וטעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש:)
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, הסרטונים להכנת כל מיני מאפים, חטיפים, בצקים וכו' מחכים לכם שם, בלחיצה על הקישור תגיעו אליי:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סניקרס בייתי / אתי משה-חביב:
לבסיס:
140 גרם פייטה
80 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה
5 כפות מלאות של נוטלה
60 גרם חמאה
מילוי:
200 גרם בוטנים קלויים ללא קליפה
לקרמל:
200 גרם סוכר
200 גרם שמנת
50 גרם חמאה
2 כפות דבש
(אפשר להשתמש גם בקרמל קנוי מוכן, בערך 400 גרם פלוס 50 גרם חמאה)
ציפוי ועיטוף:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן או 30 גרם חמאת קקאו מומסת
לזילוף וקישוט:
חמאת בוטנים מזולפת או קרמל
הכנה:
התחתית:
להמיס שוקולד עם חמאה, להוסיף נוטלה לערבב למרקם חלק. להוסיף את הפייטה ולערבב.
ליישר בתחתית תבנית מתאימה בגודל:20*20
הכנת הקרמל:
להמיס בסיר קטן סוכר עד מצב שהוא נמס כולו ומשנה צבע, לא לזוז ממנו, לערבב את הסוכר שנמס כדי שלא ישרף. לחמם שמנת מתוקה במיקרוגל ולהכניס לקרמל שבסיר לאחר שהסוכר נמס (בזהירות, זה קופץ).. לערבב כל הזמן עד שהכל נמס והופך להיות נוזל חלק. לשים לב שלא ישרף. להוסיף דבש ולסיום לכבות את האש ולהכניס את החמאה ולערבב עד המסה מלאה של החמאה. להוסיף בוטנים קלויים ללא קליפה ולערבב כך שהבוטנים יהיו עטופים בקרמל. אפשר להשאיר את הבוטנים חצויים או שלמים או לקצוץ גס. ניתן להוסיף מעט מלח גס לטעם קרמל מלוח.
אופציה נוספת: יש בחנויות קרם קרמל מוכן או קרם טופי, לבשל עם חמאה כדי לפתוח אותו ואז שהוא נמס כולו להכניס את הבוטנים. לערבב.
הציפוי:
להמיס הכל יחד למרקם חלק.
הרכבת הסניקרס:
1. הכנת הבסיס, לשים בשכבה התחתונה, ליישר ולהקפיא.
2. הכנת קרמל עם בוטנים. לסדר על התחתית הקפואה. להחזיר למקפיא להתייצבות קלה, בערך חצי שעה-שעה.
3. להוציא מהמקפיא ולחתוך למלבנים.
3. להכין את הציפוי.
4. לטבול כל מלבן בציפוי, עיטוף מכל הכיוונים ולייבש על נייר אפיה או רשת. לצינון מלא.
5. שהציפוי מתייבש לזלף חמאת בוטנים רכה או קרמל.
6. לשמור בקירור – מקרר או מקפיא. בקופסא אטומה.
7. לזלול בהנאה.
מתכון סניקרס בייתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
שלבי הכנה:
מה זה פייטה ? , אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
תודה רבה:) פייטה אלה שבבי וופל, קונים בחנויות מתמחות לאפיה. זה ממש ממש טעים:)
האם אפשר להכין פייטה בבית, לשבור ופלים? אולי להחליף לפצפוצי אורז?
אפשר להמיר לפצפוצי אורז, לגבי הוופלים רק כאלה בלי מילוי (כמו גביע גלידה למשל שאפשר לטחון/לפורר אותו)
מה זה פייטה?
שבבי וופל. קראנצ'י וטעים ממש. ניתן לקנות בחנויות מתמחות של מוצרי אפיה.