מי לא אוהב סמבוסק חומוס? 🙂 את הסמבוסק גיליתי בפעם הראשונה אצל סבתא אסתר ז"ל, היא הייתה מכינה את הסמבוסק הכי טעים שאי פעם אכלתי.. לצערי לא זכיתי לקחת את המתכון ישירות ממנה אבל לדעתי הצלחתי לשחזר פחות או יותר את הטעמים.
סמבוסק חומוס תמיד מתאים לנשנוש בארוחה כמנה ראשונה עם הסלטים או אפילו כארוחה בפני עצמה לצד סלט ירקות עשיר…
כדי לראות את סירטון הכנת הסמבוסק, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם , כאן בלחיצה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סמבוסק חומוס /אתי משה-חביב:
לבצק-
500 גרם קמח לבן מנופה
כף שטוחה שמרים יבשים
כפית מלח
50 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות(או 1/4 כוס שמן)
כוס ורבע מים (עד כוס וחצי,לא יותר. להתחיל בכוס).
הכנת הבצק-
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את המרגרינה לערבל מעט ולהוסיף את שאר המצרכים. ללוש עד קבלת בצק רך וגמיש.
להתפיח בזמן שמכינים את המילוי (אין צורך לחכות שעות או התפחה גדולה וארוכה, ממש עד שהמילוי מוכן לשים את הבצק בצד עד סיום הכנת המלית וזאת בעצם ההתפחה שלו). לאחר שהמילוי מוכן, לפתוח את הבצק ולקרוץ עיגולים, למלא כל עיגול במילוי ולסגור לחצי ירח.
לטגן בשמן שמגיע לרבע עד חצי מגובה הסמבוסק. אין צורך בשמן עמוק.
למילוי-
2 כוסות חומוס מושרה מהלילה. מבושל וטחון או מרוסק היטב עם מזלג (לטחון במג'ימיקס או למעוך עם מזלג ללא הנוזלים). ניתן להשתמש גם בחומוס מקופסת שימורים-עושה את העבודה מצוין.
3 בצלים גדולים מאוד קצוצים דק מטוגנים ב 3 כפות שמן.
תיבול- 1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
כפית שטוחה כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לערבב הכל יחד, לטעום ולתקן טעמים ולמלא את הבצק.
מתכון לסמבוסק חומוס,
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
שלבים:
המתכונים שלך נראים נהדר – תוכלי בבקשה להוסיף גרסת הדפסה כדי שיהיה נוח להכין אותם?
תודה וחג שמח
תודה רבה 🙂 התווסף גם כפתור להדפסה בשבילך 🙂
יופי של סמבוסק.
המתכון נפלא.יישר כוח
תודה רבה, שמחה לשמוע 🙂
האם ניתן להשתמש בבצק למילואי אחר והאם אפשר גם לא בטיגון
ניתן למלא גם במילוי אחר וגם לא לטגן. אבל כמובן שזה כבר הופך להיות מאפה אחר ולא סמבוסק..
השתמשת בכוס אוניברסלית?
כן. אם לא ציינתי אז זאת כוס מידה. במידה וזאת כוס אחרת אני מציינת במתכון.
בהצלחה 🙂