סלק צלוי בתנור

סלק צלוי בתנור פשוט מושלם. אם עדיין לא הכנתם סלק בתנור אז זה הזמן לעשות את זה. גם חוסך לכלוך, גם קל להכנה, שומר על הצבע והויטמינים.בתנור הסלק יוצא בטעמים יותר עמוקים. תנסו.

אם אתם רוצים להעשיר את שולחן האירוח שלכם במנה טעימה במיוחד, נראית מעולה ועושה הרבה רושם, זאת בדיוק המנה הזאת.

יש כמה מנות באתר של ירקות צלויים, כל פעם מוגשים אחרת. מאוד ממליצה לכם עליהם, הן קלילות, טעימות, מתאימות כתוספת מיוחדת על שולחן האירוח או הארוחה המשפחתית שלכם.. ואפילו לעצמכם כמנה אישית ומיוחדת.

מנות קלות להכנה שנראות אש.

הסירטון נמצא אצלי באינסטגרם, בואו לעקוב: https://www.instagram.com/reel/Cn_ySqHIBdf/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 

לפני אפיה

סלק צלוי בתנור /קראנצ'ית:

מה צריך? 
3 סלקים קטנים-בינוניים
לבסיס שעליו ישבו הסלקים בהגשה:
1 שמנת חמוצה (איזה אחוז שתרצו)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1-2 כפות שמן זית
3 ענפים של עירית קצוצה

הכנה:
לשטוף את הסלקים היטב ולהכניס אותם עם הקליפה לתנור שחומם מראש ל220 מעלות טורבו לאפיה של 40 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את הסלקים בפנים לעוד חצי שעה.
להוציא ולקלף אותם.
מכאן אתם יכולים לתבל איך שאתם רוצים- בתיבול מרוקאי, בתור סלט, בתור תוספת, חמוץ/מלוח/מתוק.. תקחו לאן שאתם רוצים.

אני הכנתי בהשראת אודי גלילי את הסלקים על בסיס חלבי:
שמה בתבנית הגשה/צלחת הגשה 1 שמנת חמוצה, שן שום אחת מגורדת ומערבבת. מסדרת את הסלקים מעל, מפזרת מלח גס ופלפל שחור גרוס, מזלפת מעט שמן זית ומקשטת עם עירית.
יוצא מושלם!

מתכון סלק צלוי בתנור 

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

 

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סלק צלוי בתנור
תאריך פרסום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *