סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה, סלט מיונז, סלט חתונות..כל אחד קורא לסלט הזה בשם אחר.. מה שבטוח זה שהרבה בתים בישראל מטורפים על הסלט הזה והוא נמצא כמעט בכל שולחן שישי, חג או ארוחות שדורשות סלטים כמו על האש.

יש מגוון סגנונות לסלט הזה, חלק מוסיפים אפונה, חלק שמים בלי גזר וחלק מוסיפים גם שמיר או בצל ירוק. אצלי אוהבים תפוח אדמה, גזר, ביצה קשה ומלפפון חמוץ.. איך אצלכם אוהבים?

כל מה שצריך לעשות זה לבשל את הירקות, לחתוך ולתבל..קל להכנה כבר אמרתי? 😉

סלט תפוחי אדמה / אתי משה-חביב:

2 תפוחי אדמה גדולים

2 ביצים

1 גזר גדול

4 מלפפונים חמוצים

2 כפות גדושות מיונז

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

הכנה:

לבשל את תפוחי האדמה והגזר עד ריכוך קל, הגזר מתבשל מהר יותר לכן להוציא אותו קודם (איך בודקים אם התרכך? נועצים מזלג בירק ואם נכנס בקלות סימן שזה מוכן), מבשלים את הביצים למצב של ביצה קשה.

ניתן לקלף את תפוחי האדמה והגזר לפני הבישול ולבשל ללא קליפה וניתן לבשל עם הקליפה ולהסיר אותה לאחר שהירקות התבשלו והצטננו להם.

מקלפים את הקליפות של הירקות והביצים, חותכים לקוביות ושמים בקערה, מוסיפים גם מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות. מוסיפים מיונז ותבלינים, מערבבים בעדינות ושומרים בקופסא אטומה במקרר.

ניתן לבשל את הירקות והביצים יום קודם ולשמור במקרר ולחתוך אותם לסלט שהם קרים- החיתוך קל יותר בצורה הזאת.

מתכון לסלט תפוחי אדמה

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂 

סלט תפוחי אדמה
סלט תפוחי אדמה
דירוג
recipe image
שם המתכון
סלט תפוחי אדמה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *