סלט שורשים

סלט שורשים בעצם מורכב מקולורבי, גזר, סלק וסלרי חתוכים לגפרורים דקים, ללא בישול מוקדם, מתובלים בסגנון אסיאתי.

סלט טעים מאוד, מרשים במיוחד לאירוח, מתאים לכל סוגי הארוחות, סלט בריא מאוד ומיוחד.

פעם ראשונה שטעמתי את הסלט הזה היה באירוע שהייתי בו והצלחתי לשחזר מהדמיון ומהטעם מה היו המרכיבים והתיבול, אני נתתי לו טאץ' עם פיצוחים קלויים ושמן שומשום..לדעתי שידרג בגדול.

סלט שורשים / אתי משה-חביב:

1 גזר גדול

1 סלק בינוני

1 קולורבי גדול

גבעול קטן של סלרי

עלי סלרי מענף קטן

תיבול-

2 כפות חומץ

מיץ מלימון שלם טרי

3 כפות שמן שומשום

כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

ניתן להוסיף 2 כפות סויה (לא חובה)

לפיזור מעל הסלט-

חופן צנוברים קלויים

חופן גרעינים (גרעיני חמנייה ודלעת) קלויים

כף שטוחה שומשום קלוי

הכנה:

לחתוך את כל הירקות לרצועות / גפרורים (לא מבשלים שום ירק קודם), לתבל ולערבב. לפני ההגשה לפזר מעל שומשום, צנוברים קלויים וגרעינים (חמניה ודלעת).

אני אוהבת שהסלט מתובל כמה שעות קודם ואת הגרעינים השומשום והצנוברים שמים סמוך להגשה.. אבל זה עניין של טעם, אז לשיקולכם..

ניתן להוסיף חמוציות למי שאוהב.

סלט שורשים

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סלט שורשים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *