סלט רענן שילוב של ירקות ופירות ברוטב ויניגרט הדרים נהדר. סלט ממש פשוט וקל להכנה ויוצא מעולה ממש.
חותכים, מתבלים וזהו. פשוט,קל והכי חשוב טעים.
את הסלט הכנתי עם חברים אהובים שלי ורד ובר, לקח לנו בדיוק 5 דקות להכין את הסלט הזה. באמת שהוא לא מסובך ואין בו הרבה התעסקות.
מי שאוהב את השילוב של פירות וירקות ברוטב מתקתק יתחבר מאוד לסלט הזה.
סלט שמתאים להגיש לשולחן אירוח בשבועות, בארוחה חלבית, ארוחה חגיגית, ארוחה בשרית, בכל ארוחה הסלט הזה מתאים. קייצי, פרשי ורענן.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם,מחכים לכם שם סירטונים של הכנת תבשילים ומאפים: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סלט רענן / קראנצ'ית:
1 חסה לאליק קרועה עם הידיים
1 תפוח ירוק חתוך לסלייסים
1 קלמנטינה או תפוז קטן
1 גזר מגורד
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך
רוטב:
כפית חרדל גרגירים
כפית דבש
מלח
פלפל גרוס
חצי קלמנטינה/תפוז סחוטים
4 כפות שמן זית
לערבב יחד לתערובת אחידה.
הכנה:
לקרוע את החסה עם הידיים,לחתוך את התפוח לסלייסים , לגרד גזר בפומפייה בחלק העבה, לקלוף קלמנטינה או תפוז קטן ולהשתמש ב 3/4 כמות ממנו- רק הפלחים-לחתוך כל פלח ל 3 (להוציא גרעינים במידת הצורך), חופן חמוציות,חופן אגוזי מלך-לשבור את השלמים מביניהם.
לערבב הכל יחד בקערה גדולה. לשפוך מעל את הרוטב ולהנות מסלט רענן.
ניתן להמיר בקיץ את הקלמנטינה/תפוז לאפרסק או אפרסמון.
בהצלחה ובתיאבון, אתי.