סלט פנצנלה

סלט פנצנלה זה אחד הסלטים האהובים עליי, הוא אחד הסלטים הטעימים שיש. מכיל בתוכו שילוב מדהים של פסטו, עגבניות, עלים, גבינת מוצרלה, אין שילוב טעים מזה. והכי טעים זה קרעי הלחם שמתווספים מעל, כמו קרוטונים קריספים וטעימים.

אצלנו בבית כמעט כל יום ראשון אוכלים את הסלט הזה. למה אתם שואלים דווקא ביום ראשון? אני משתמשת בחלה שנשארה משישי כדי להכין את הקרוטונים שעל הסלט. ככה הרווחנו חלה קראנצ'ית וטעימה בתוך סלט רענן ופרשי.

את הפסטו אני מכינה מראש, מכינה כמות גדולה ומקפיאה בקופסאות קטנות ומוציאה בהתאם. מי שלא מעוניין להכין פסטו בבית יכול פשוט לקנות רוטב פסטו מעולה ולהשתמש בו.

רוצים להכין את הסלט הזה כסלט טבעוני? אין שום בעיה, תורידו את גבינת המוצרלה לגמרי. היא לא חובה. עדיין הסלט יצא לכם פשוט מדהים.

בקיצור, תשמרו לכם את המתכון ותתכוננו להתאהב.

כדי לראות סירטונים שלי של הכנת מאכלים תעקבו אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

סלט פנצנלה/ קראנצ'ית:

מה צריך?
כף גדושה רוטב פסטו
20 עגבניות שרי חתוכים לחצי
חופן עלי רוקט/ארוגולה (1/2 חבילה)
1/2 בצל סגול בינוני או 1 בצל קטן מאוד פרוס לחצאי עיגול דקים-אם אוהבים
כ 20 כדורי בייבי מוצרלה או כדור גדול של מוצרלה ולקרוע עם הידיים (אם רוצים פרווה,לא להוסיף את גבינת המוצרלה)
לחם/חלה פרוסים וקלויים במחבת עם שמן זית
מעט חומץ בלסמי מצומצם לזילוף מעל.

הכנה:
הכנת פסטו בייתי:
חבילת בזיליקום טרי-רק העלים, בלי גבעולים
חופן צנוברים (יש כאלה ששמים אגוזים/שקדים למיניהם, אגוזי מלך למשל משתלבים מצויין)
שמן זית בנדיבות-1/4 כוס
2 שיני שום טריות או 5 שום קונפי
מלח, פלפל שחור גרוס- מעט מהם וגם לא חובה
3 כפות פרמז'ן (אם רוצים פרווה אפשר להכין הלי פרמז'ן בכלל).
לטחון הכל יחד במעבד מזון.

סידור הסלט בקערה:
להניח את הפסטו בתחתית הקערה,מעל את הבצל, עלי הרוקט, העגבניות החתוכות,מוצרלה וקרעי לחם (בסדר הכתוב),לסיום לזלף חומץ בלסמי.
בהגשה לערבב הכל יחד ולזלול בהנאה ?

מתכון לסלט פנצנלה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סלט פנצנלה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *