סלט עלי סלק מנגולד

סלט עלי סלק או סלט עלי מנגולד, חמצמץ וטעים. איך אתם קוראים לעלים האלה אצלכם? עלי סלק או עלי מנגולד?

את המתכון של הסלט הזה לקחתי מאמא שלי, אחד הסלטים שאני הכי אוהבת. לרוב מכינים אותו בחגים כמו ראש השנה ופסח. אצלנו בבית הירק הזה מככב בהרבה מתכונים, החל מקובה , ממולאים ועד לסלטים. בעיניי הוא הכוכב של הירקות הירוקים. הוא טעים בכל גירסה שלו. אם בתור ירק ממולא, ירק שממלאים אותו, במרקים, בסלטים, הוא משתלב בכל מקום. בעיקר כשהוא מקבל טעמים חמוצים הוא מוציא את המיטב שבו.

את המנגולד כדאי לרכך על ידי חליטה במים חמים כי העלים והגבעולים שלו קשים. יש שימוש לכל הענף של המנגולד-החלק מהחלק הקשה ועד החלק של העלים הירוק. לכל מתכון יכול להתאים חלק אחר בירק הזה. למשל בסלט הזה מתאים בעיקר החלק של העלים-הירוק.

בקיצור, תכינו את סלט עלי סלק מנגולד המופלא הזה ותתכוננו להתאהב.

תרצו לראות את הסירטונים שלי כמו הכנת הסלט הזה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

תחילת התהליך

סלט עלי סלק מנגולד /מתכון קראנצ'ית:

1 חבילת מנגולד- רק העלים (החלק הירוק)

כפית שטוחה מלח או לפי הטעם האישי שלכם

1/2 כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית פפריקה מתוקה (לצבע אדום/כהה-לא חובה)

מיץ מחצי לימון טרי או מלימון שלם, תלוי בכמות המיץ שיוצאת ולפי הטעם האישי שלכם

2-3 שיני שום גדולות כתושות

6 כפות שמן קנולה או זית

 

הכנה:

את העלים לשטוף היטב, להרתיח בסיר עם מים ומלח לדקה שתיים, לסנן,לשטוף ולייבש. או אפשר גם לשים בקערה של מים חמים עם מלח, לסנן,לשטוף ולייבש.ואפשר גם כמו שהוא,רק קחו בחשבון שהבישול ארוך יותר ודורש כיסוי במכסה כדי לרכך את העלים.

לחתוך את העלים לרצועות.

לטגן בשמן את התבלינים והשום יחד,(ממש שניות,לא לטגן הרבה אחרת השום ישרף ויצא לכם סלט מר), להוסיף את עלי המנגולד הקצוצים. לערבב עד שהעלים מתכווצים ומתרככים. לסיום להוסיף מיץ לימון ,לערבב. לטעום ולתקן תיבול של לימון ומלח.

זהו. לקרר ולשמור בקופסא אטומה במקרר.

ניתן לאכול כסלט קר או כסלט חם.

 

מתכון סלט סלק/עלי מנגולד של אמא

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
סלט עלי סלק מנגולד
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *