סלט חצילים טורקי ופיקנטי שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. מי שאוהב חצילים יאהב מאוד את המתכון הזה.
אני מחובבי החצילים ולא משנה באיזו גרסה הם באים..אבל במיוחד אוהבת חצילים מטוגנים בטעם פיקנטי.
סלט חצילים טורקי עונה בדיוק על ההגדרה הטעימה הזאת והוא אחד הסלטים האהובים עליי. מאוד מזכיר בטעם שילוב של חצילים מטוגנים עם מטבוחה.
הטעמים חזקים ומתאימים למי שאוהב אוכל מתובל.
סלט נהדר שיכול להיות לכם על שולחן השבת וכמובן לשמש אתכם במהלך השבוע לסנדביצים או תוספת בתוך סנדביץ.
סלט חצילים טורקי/אתי משה-חביב:
2 חצילים קטנים חתוכים לקוביות ומטוגנים
רוטב-
4 כפות שמן
1 עגבניה רכה ואדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 קופסת עגבניות מגורדות (לא רסק עגבניות!), 400 גרם. עדיפות לתוצרת איטלקית. ניתן להשתמש בעגבניות טריות במקום קופסא (להחליף ל 5-6 עגבניות אדומות רכות מגורדות)
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 גמבה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
כף סוכר
כפית גדושה פפריקה חריפה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
הכנה:
לטגן את החצילים בשמן חצי עמוק. לטגן עד הזהבה ולהעביר עם כף מחוררת לקערה עם נייר סופג.
הכנת הרוטב-
להדליק את האש ולשים שמן במחבת עמוקה ורחבה או בסיר (מה שנוח לכם), לשים על השמן את העגבניות (הטריות+מהקופסא) לבשל את העגבניות ולערבב מידיי פעם. לבשל על אש גבוהה. עד שהעגבניות נהיות רכות (בערך 15 דקות), להוסיף גמבה ולערבב להמשיך לבשל עוד 3-4 דקות. להוסיף את התבלינים ולערבב. להוסיף את הבצל החתוך ולערבב. לכסות את הסיר/מחבת במכסה ולבשל 5 דקות על אש בינונית.
להוסיף את החצילים המטוגנים לתערובת ולערבב בעדינות. לסגור מכסה ולכבות את האש. לתת לכל התערובת לקבל את הטעמים ולא לפתוח מכסה בערך 5 דקות.
ניתן להוסיף לסיום כוסברה או פטרוזיליה קצוצה- לטעמכם ושיקולכם.
מתכון סלט חצילים טורקי
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂