מתכון סלופי ג'ו בטורטיה, מנה שבמקור מוגשת בלחמניה אבל הפעם החלטתי לתת לה טאץ' משלי ולהכין אותה יותר קלילה עם טורטיה ולא עם לחמניה. הבשר הטחון בטעם מתקתק מלא בצל ועם רסק עגבניות, פשוט מושלם. מנה אהובה על ילדים ועל מבוגרים, יכולה לשמש כארוחת צהריים וגם ארוחת ערב, ניתן להגיש לצד סלט או להכניס את הירקות לתוך הטורטיה.
כמובן שהמנה קלה ופשוטה להכנה, מרשימה מאוד ומתאימה לאירוח כמנה הראשונה או אפילו כנשנוש עם בירה. בקיצור, מנה אידיאלית לכל מצב.
שיהיה בתיאבון 🙂
סלופי ג'ו בטורטיה /אתי משה-חביב:
6 טורטיות גדולות
למילוי-
250 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
כפית מלח
כפית פלפל שחור
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
3 כפות מים רותחים
כף סוכר
6-8 כפות שמן
הכנה:
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן בשמן. לערבב כל הזמן עד קבלת צבע זהוב. להוסיף את הבשר הטחון ולפורר עם מזלג עד החלפת הצבע. לערבב כל הזמן.
לתבל במלח,פלפל ופפריקה מתוקה.לערבב ולסיום את הפטרוזיליה. לערבב שוב.
להוציא את הבשר לקערה בצד. באותו המחבת לשים 2 כפות שמן ולהוסיף את הרסק,המים הרותחים,הסוכר וטיפונת פלפל גרוס ומלח (ממש טיפונת), לערבב ולתת לרסק לבעבע גם. לערבב. להוסיף את הבשר הטחון שבצד ולערבב הכל יחד עד שהכל מתחבר. לערבב כל הזמן.
הרכבת המנה:
לחמם מעט את הטורטיות במחבת נקי, חימום משני הצדדים. להוציא ולשים מהמילוי בקצה הטורטיה ולגלגל.
לחתוך לשניים ולאכול.
תוספות שהכנסתי לחלק מהטורטיות-
רוטב אלף האיים, ויניגרט.
ירקות-חסה,מלפפון ירוק,מלפפון חמוץ,נבטים,עגבניה. לחתוך הכל לרצועות ולגלגל יחד עם הבשר בתוך הטורטיה.
מתכון לסלופי ג'ו בטורטיה
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?