סירות חצילים במילוי גבינות ועגבניות, אחת המנות הטעימות והטובות שיש. אין הרבה עבודה והתוצר הסופי פשוט מטריף. מי שאוהב חצילים פשוט ישתגע מהמתכון הזה.
יכולה לומר לכם שזה מתכון מומלץ לאירוח, אם אתם מזמינים חברים או משפחה ואתם עושים ארוחה חלבית, תכניסו את המנה הזאת לתפריט. מבטיחה לכם שיעופו על המנה הזאת. והיא גם לא מנה קשה להכנה. בנוסף את החלק הראשון של המנה אתם יכולים להכין מראש- את החלק של צליית החצילים בפעם הראשונה לפני החיבור עם רוטב העגבניות והגבינות. תשאירו במקרר בקופסא אטומה. כנ"ל גם לגבי רוטב העגבניות, תוכלו להכין מראש. את החיבור תעשו לפני ההגשה.
תשמרו לכם את המתכון, הוא אחד הלהיטים. באחריות.
כדי לראות סרטונים שלי של הכנת מאכלים תעקבו אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סירות חצילים במילוי גבינות ועגבניות/ קראנצ'ית:
2 חצילים שמנמנים
שמן זית- לזלף על החצילים+ לרוטב.
1 בצל-חתוך לקוביות קטנות
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור גרוס-לפי הטעם
כף סוכר
קורט צ'ילי גרוס- לא חובה אם לא רוצים פיקנטי
עגבניות חתוכות דק-קופסת שימורים של 400 גרם
2 שיני שום-חתוכות לקוביות קטנות
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
50 גרם גבינת גבינה צהובה מגורדת
כף פירורי לחם
4 עלי בזיליקום
הכנה:
לשטוף את החצילים מבחוץ, לייבש, לא לקלף את הקליפה. לחתוך כל חציל לשניים לאורך, לחרוץ שתי וערב במרכז החציל.
לסדר את החצילים בתבנית משומנת בשמן זית, כאשר החלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק שחרצנו כלפי מעלה, לזלף על החצילים שמן זית, לתבל במלח גס, פלפל שחור גרוס וצ'ילי גרוס (אם לא רוצים חריף/פיקנטי לא חייב להוסיף צ'ילי). להכניס לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות עד השחמה קלה, כ 35 דקות.
בינתיים מכינים את המילוי:
בסיר או מחבת עמוקה שמים שמן זית, מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום ,מערבבים ומוסיפים את התבלינים- מלח,פלפל וסוכר. מערבבים ומוסיפים את העגבניות החתוכות דק. מבשלים כ 10 דקות תוך כדי ערבוב מידיי פעם,לסיום מכניסים 4 עלי בזיליקום קצוצים דק. טועמים ומתקנים תיבול.
כאשר החצילים מוכנים, מוציאים מהתנור ומוציאים עם כפית את תוכן החציל (רק מהמרכז של החציל ולא מהשוליים ולא מגרדים את התחתית כדי שיהיה לחציל בסיס להמשך האפיה). את תוכן החציל שהוצאתם שמים ברוטב העגבניות ומערבבים אותם יחד.
את רוטב העגבניות המוכן עם תוכן החצילים מחזירים לתוך החציל (נשאר חלק ריק כי הוצאנו את התוכן של החציל והמילוי נכנס פנימה).
מפזרים מעל את לקט הגבינות (מערבבים את הגבינות יחד) ולסיום מפזרים מעט פירורי לחם גרוסים דק.
מחזירים לתנור לאפיה נוספת של הקרמה לעוד 15-20 דקות בערך (עד השחמה קלה של הגבינות) בחום 200 מעלות.
מתכון סירות חצילים במילוי גבינות ועגבניות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
יצא נהדר,טעים מאוד וקל להכנה
שמחה שאהבת, תודה.