סיגרים פילו במילוי בשר טחון

סיגרים פילו במילוי בשר טחון, לא אלה שאתם מכירים ולא המקור של הסיגרים, אלא כאלה סיגרים שמכינים כשנשאר לכם רוטב בולונז או מילוי של קובה או בורקס בשר..מוסיפים תיבול מתאים לקיים ומהשאריות של המילוי מכינים סיגרים חדשים ומתפצפצים בפה ?

כל ביס יש קראנץ טעים ועסיסי. מבחוץ קריספי בטירוף ומבפנים בשר רך ועסיסי.

סיגרים אפויים מעלי פילו. פשוט נשנוש אולטימטיבי בשולחן האוכל.

את הסירטון תוכלו לראות אצלי באינסטגרם, כנסו לעקוב: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

סיגרים פילו במילוי בשר טחון /קראנצ'ית: 

מה צריך? 
חבילת דפי פילו
למילוי-
1/2 קילו בשר טחון (צוואר/צלעות)
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
4 כפות מלאות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה (לקחת מתוכה רק את העלים)
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1/4 כוס מים פושרים
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה סוכר
כפית מלח (או לפי הטעם)
כפית פלפל גרוס (או לפי הטעם)
לפיקנטי להוסיף גם פפריקה חריפה (רק אם רוצים פיקנטי/חריף)

הכנה:
לשים שמן במחבת גדולה ועמוקה, לטגן את הבצל עד שקיפות והזהבה קלה בלבד, להוסיף את השום הכתוש לשניה של ערבוב, ומיד להוסיף את הבשר הטחון. לפורר את הבשר עם מזלג ולערבב כל הזמן, עד שמחליף את הצבע. להוסיף פלפל ומלח ולהעביר לקערה.
באותה מחבת לשים כפית שמן ולהוסיף את הרסק, הפפריקה, הסוכר ומלח לפי הטעם. לערבב, להוסיף מים, לערבב ולהוסיף את הבשר הטחון ששמנו בקערה. לאחד בין התערובות. לבשל כחצי שעה עם מכסה סגור ואש נמוכה. לאחר חצי שעה לבדוק את מצב הנוזלים, אם יש צורך לאדות אז להמשיך בישול ללא מכסה עד אידוי הנוזלים. לסיום להוסיף פטרוזיליה ולערבב לאיחוד טעמים. לטעום ולתקן תיבול.
להניח בצד להתקררות לפני המילוי. ניתן להשאיר בקופסא סגורה במקרר גם ללילה או כמה שעות (עד 3 ימים במקרר).

מילוי הסיגרים:
לחתוך כל דף פילו לארבע, כל רבע למרוח בשמן, לשים מהמילוי, לסגור מעט מהפילו על המילוי ואז לסגור מעט מצד ימין וגם מצד שמאל (ממש טיפה רק כדי לתת סגירה טובה) ואז לגלגל לרולדה מהצד שסגרנו תחילה ועד לסיום לצד הפתוח (יש סרטון שמור אצלי באינסטגרם).
למרוח מים או ביצה ולפזר שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180‪
מעלות עד השחמה, כ 40 דקות.

להגיש עם טחינה או צ'ילי בצד וסלט,
פשוט מעדן.

מתכון סיגרים פילו במילוי בשר טחון
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
סיגרים פילו במילוי בשר טחון
תאריך פרסום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *