סיגרים במילוי תפוחי אדמה של אמא, פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש אותם. אי אפשר לעמוד בפיתוי. במיוחד כשיוצאים חמים מהשמן, כל ביס שומעים את הקראנץ ונהנים.
אמא שלי מכינה לנו את הסיגרים האלה וגם סיגרים במילוי בשר בכל פעם שאנחנו באים, אנחהו מנשנשים לה אותם חמים מהטיגון.. חחח.. הכי אוהבים לאכול אותם עם טחינה וסלטים. פשוט תענוג.
תתכוננו להתמכר ולהתאהב, גם ילדים אוהבים את הסיגרים האלה. פשוט כולם אוהבים.
כדי לראות סרטונים כנסו אליי לאינסטגרם ותעקבו:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סיגרים במילוי תפוחי אדמה של אמא/ קראנצ'ית:
מה צריך?
חצי חבילת עלי סיגר מופשרים
למילוי:
4 תפוחי אדמה מבושלים עד ריכוך
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מרק עוף – מעט, לא חובה.
להדבקת עלי הסיגר:
מים
קמח
לטיגון:
סיר או מחבת עמוקים
בערך חצי ליטר שמן
הכנה:
לחתוך/לגזור את עלי הסיגר לחצי, יווצר לכם חצי עיגול.
הכנת המילוי:
לבשל את תפוחי האדמה עד ריכוך, לסנן מנוזלים. למעוך עם מועך פירה למצב עד שאין גושים, שיהיה חלק. לתבל במלח, פלפל ומרק עוף. לערבב היטב.
הכנת ה"דבק":
לערבב מים וקמח, בערך 3 כפות קמח עם מים, כל פעם להוסיף קצת מים עד שנהיה מרקם של טחינה סמיכה. אין מידה מדויקת של המים והקמח, פשוט תערבבו עד קבלת המרקם שכתבתי.
הרכבת הסיגרים:
מניחים חצי עלה סיגר כאשר החלק העגול מולכם והחלק הישר כלפי חוץ. שמים במרכז החצי עיגול קצת מהמילוי, מורחים "דבק" עם האצבע על החלק הישר ומקפלים מצד ימין, שוב שמים "דבק" על הצד שקיפלתם בחלק הישר ומקפלים עליו את צד שמאל. מגלגלים את הסיגר מהחלק שקרוב אליכם שהיה חצי עיגול כלפי חוץ איפה שהצד הישר ובסיום מורחים שוב מה"דבק" כדי לסגור את הסיגר.
להניח את כל הסיגרים במגש או קופסא ולכסות אותם עם מגבת או ניילון.
ככה לעשות עם כל הסיגרים.
* ניתן להקפיא את הסיגרים לפני הטיגון.
לטיגון:
מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי ולא אש נמוכה מידיי, משהו באמצע. מטגנים מכל הצדדים.
לזלול חם וטרי לביס קראנץ מושלם.
תתכוננו להתאהב.
מתכון סיגרים במילוי תפוחי אדמה של אמא
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
כמה סיגרים יוצאים מהמתכון הזה?
לא ספרתי. לדעתי סביב 18-20 . כמובן הגודל שמכינים ומה כמות המילוי ששמים.