סיגרים במילוי תפוחים, טחינה וקוקוס בסירופ מייפל מטורפים, כאלה שלא תפסיקו לנשנש. כל ביס שומעים את הקראנצ'יות והקריספיות של הבצק האפוי, גם אחרי הקפאה של חודש תמשיכו לשמוע את הקראנצ'יות בכל ביס.
כן, כן הם לא מטוגנים ואין צורך להכין בצק, הם אפויים והבצק קנוי. כל מה שאתם צריכים להכין זה את המילוי הממכר הזה:)
סיגרים קלים להכנה, מהירים להכנה, נראים ברמה גבוהה וסופר מורכבים אבל מה זה פשוטים שאף אחד לא יאמין לכם עד כמה זה פשוט. לא רק שזה פשוט ונראה מליון דולר זה טעים ברמות אחרות שאי אפשר להבין. ממש ליגה אחרת.
מזהירה אתכם מראש, זה ממכר מידיי.. אבל שווה כל ביס:)
קינוח פרווה שיכול להתאים לכל ארוחה, לאירוע, לחגים, שבתות וסתם ככה לנשנוש.
בקיצור, מושלם!
אל תשכחו לתייג אותי ולשלוח תמונות שאתם מכינים..:) מחכה לכם באינסטגרם ובפייסבוק.
סיגרים במילוי תפוחים, טחינה וקוקוס בסירופ מייפל/אתי משה-חביב:
3/4 חבילת עלי פילו (תלוי בחברה, יש כאלה עם יותר עלים ויש כאלה שפחות ויש גם גדלים שונים)
מילוי:
3 תפוחי עץ קטנים או 2 גדולים (לא חשוב סוג) חתוכים לקוביות ממש ממש קטנות (חשוב שיהיו קוביות קטנטנות)
1/2 כוס קוקוס 50 גרם
חצי כוס סוכר- 100 גרם
כפית קינמון
4 כפות גדושות ומלאות טחינה גולמית
למריחה על העלים:
צלוחית עם שמן (למלא בהתאם ובהדרגה לפי הצורך), אפשר גם חמאה מומסת.
ציפוי:
מייפל
קישוט:
קוקוס
הכנה:
להפשיר בצק פילו במקרר.
למילוי-
לחתוך תפוחים לקוביות קטנטנות לשים בקערה, להכניס את כל חומרי המילוי ולערבב, להניח במקרר למשך 20-30 דקות בערך-לא חובה (זה פשוט מרכך את המילוי וככה יהיה יותר נוח לגלגל,אל תשכחו לערבב לפני השימוש,את הטחינה הוסיפו בסיום רק לפני המילוי.).
לחתוך כל דף/עלה של פילו לארבע (שוב, תלוי בחברה שהשתמשתם בה, צריך שיהיה גודל סביר לגלגול), אפשר לשים 2 עלים יחד ואפשר לגלגל כל עלה בנפרד, תלוי באיכות העלים ואיזה גודל של סיגרים אתם רוצים.
לשמן כל חתיכת עלה בשמן או חמאה מומסת, למלא כל חתיכת בצק בקצה ולגלגל כמו אגרול (יש סרטון של ההכנה בהייליטס אצלי באינסטגרם). להניח על מגש התנור (שימו נייר אפיה קודם), להבריש בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות (אין צורך שישחים מידיי), מיד בצאת הסיגרים מהתנור לשפוך עליהם סירופ מייפל ולעטוף אותם מכל הכיוונים עם המייפל. לטבול אותם בקוקוס ולקרר. לאחסן אותם בקופסא אטומה במקפיא (הן נשארות קריספיות וקראנציות גם אחרי ההקפאה, שרוצים לאכול להפשיר את הכמות הרצויה, ניתן לחמם 10 שניות במיקרוגל וניתן לאכול קר בטמפרטורת החדר).
מתכון סיגרים במילוי תפוחים, טחינה וקוקוס בסירופ מייפל
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
האם ניתן להחליף את הטחינה בממרח שקדיה?
לא ניסיתי אבל נשמע טוב:)
שבת שלום אהובה❤️
מה אפשר במקום תפוחים?
יש מתכון אחר באתר של סיגרים בלי תפוחים:)