סופריטו 1

סופריטו, זאת בעצם מנה המורכבת מעוף ותפוחי אדמה. יש כאלה שמכינים עם בצל ויש עם שום, יש עם עגבניות ויש שלא.כל אחד לפי טעמו. אני כמובן משדרגת עם בטטה ומכינה עם שום ובכל פעם מכינה אחרת או צהוב או אדום ולפעמים גם מערבבת בין שניהם,סך הכל ההבדל הוא בכמות התבלין. הפעם זאת גירסה של סופריטו פשוט בלי שלבי טיגון רבים. יש עוד מתכון באתר של סופריטו בשלבים שאולי לוקח יותר זמן אבל הטעמים יותר עמוקים. מוזמנים לנסות את שני המתכונים ולהחליט.
מה שכייף במנה הזאת זה שכל המרכיבים שלה נמצאים בסיר אחד, אין צורך ללכלך סירים וכלים..מה יותר טוב מזה? 🙂
מנה קלה, פשוטה, מהירה להכנה.. 10 דקות הכנה ורק להמתין לבישול שלה (שהוא קצת ארוך אבל אתם לא עובדים בזמן הזה, הגז עובד בשבילכם 🙂 ). יש כאלה שמטגנים קודם ומעבירים את המנה תהליך מסוים, אבל פה אני מרשה לעצמי לקצר תהליכים ולתת לכם את הדרך הקלה והמהירה ביותר לסופריטו בטעם מעולה גם בלי טיגונים מיותרים, כמו שהספקתם להכיר, אני אוהבת מתכונים קלים פשוטים ויעילים שכל אחד יכול להכין, גם אלה שמתעצלים, כאלה שממהרים ולאלה שעייפים..חחח…
המנה מורכבת ממצרכים פשוטים שיש לכולם בבית. אגב, לפעמים אני מכינה אותה כתוספת, בלי העוף בכלל, רק תפוחי אדמה ובטטה, שזאת גם יכולה להיות מנה מעולה בפני עצמה.
אמנם במנה יש את כל מה שצריך, אבל אצלי אוהבים אותה עם תוספת של אורז לבן או פתיתים.. ואפילו גם עם לחם.. אנשי הפחממות זה אנחנו..
מנה אהובה על ילדים וכמובן על מבוגרים, יכולה להיות מנה של יומיום וגם לשבת.. מתאימה בכל חג..בקיצור משהו מיוחד 🙂
אני גם חורזת..?

אז קבלו מתכון למנה קלה קלה ותכינו לכם בהנאה ❤

סופריטו 1/אתי משה-חביב:

מצרכים:
4-6 חתיכות עוף
4 תפוחי אדמה בינוניים- לקלף ולחתוך לקוביות
1 בטטה בינונית-לקלף ולחתוך לקוביות
4 שיני שום קלופות שלמות
4 כפות שמן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית כמון
כפית מלאה פטרוזיליה יבשה או טריה (לא חובה אם אין)
פפריקה מתוקה לצבע אדום (לפיקנטי אפשר לשים גם פפריקה חריפה)
כורכום לצבע צהוב
(לצבע ביניים אפשר לשלב פפריקה וכורכום יחד)
מים- בערך 3 כוסות מים רותחים

הכנה:
לטגן את העוף בשמן, לטגן משני הצדדים, טיגון להשחמה טובה. להוסיף את השום ואת המים הרותחים. לבשל את העוף (עם מכסה סגור) למשך כ 40 דקות עד שהעוף רך ומבושל. לאחר 40 דקות להוסיף את התבלינים ואת קוביות תפוחי האדמה והבטטה,לערבב ולסגור מכסה, לבשל לעוד 20 דקות. לאחר 20 דקות תפוחי האדמה והבטטה אמורים להתרכך קלות, לפתוח את המכסה ולהגביר את הלהבה ולבשל על אש גבוהה את התבשיל על מנת לצמצם נוזלים. לצמצם קלות.
זה הכל.. מוכן. קלללללל..

מתכון סופריטו 1
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סופריטו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

6 thoughts on “סופריטו 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *