סהרוני שמרים במלית קינמון או שוקולד / כרמית דהאן
550 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים(חצי קוביה או שקית)
1/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
2 חלמונים
1/2 כוס שמן
1 1/4 כוס קרם קוקוס או מים או חלב (כוס מידה)
(אני לא מוותרת על הקרם קוקוס הוא תורם מאד לאוריריות של הבצק)
קורט מלח
בקערת המיקסר שמים את הקמח השמרים והסוכר מערבבים מעט מוסיפים שמן קרם קוקוס חלמונים ואת התמצית וניל מתחילים בלישה כשהבצק מתאחד מוסיפים מלח לשים מספר דקות עד שהבצק אחיד וחלק
מעבירים לקערה מכסים ומתפיחים כשעתיים עד שלוש עד שהבצק מכפיל את נפחו
מחלקים לכדורים קטנים פותחים כל כדור וממלאים מלית
מסדרים בתבנית מורחים ביצה ומפזרים מעט שומשום
מניחים לעוד חצי שעה של מנוחה כשהעוגות מכוסות בניילון נצמד
למלית
קינמון+סוכר ביחס של 1 +1
על כל כף קינמון כף סוכר
אותו הדבר עם קקאו
אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 עד 30 דקות עד שמזהיב
מכינים מראש סירופ סוכר
חצי כוס מים חצי כוס סוכר ומעט תמצית וניל
מצננים את הסירופ
שמוציאים את הסהרונים מברישים עם סירופ סוכר
*אפשר למרוח נוטלה או שוקולד השחר
במקום קינמון או קקאו למי שמעדיף מלית חלבית