ניוקי מוקפץ עם פטריות וברוקולי בנגיעות שמנת, מנה פשוט מושלמת. מנה מדליקה, מרשימה, נראית מצויין, טעימה בטירוף, קלה ופשוטה להכנה, מהירה להכנה, משביעה מאוד, עם מרכיבים בריאים וכמובן גורפת מחמאות ברמות אחרות.
המנה מורכבת מחומרים פשוטים ולא מסובכים, עובדים לפי השלבים, הקפצה קלה ופשוטה ויש לכם מנה מושלמת. תתפלאו, אבל גם ילדים אוהבים אותה 🙂
מוכנים?
ניוקי מוקפץ עם פטריות וברוקולי / אתי משה-חביב:
1 חבילת ניוקי מבושלת לפי הוראות היצרן.
חצי שקית ברוקולי קפוא או 1 ראש קטן של ברוקולי טרי מבושל חצי בישול במי מלח.
5 פטריות פורטבלו טריות ענקיות (הפטריות הגדולות שמיועדות למילוי) או חצי סלסלה של פטריות קטנות.
2 שיני שום חתוכות לעיגולים דקים מאוד
1/2 חבילת שמנת מתוקה (אפשר גם חבילה)
50 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
טיפת צ'ילי לפיקנטיות קלה-לא חובה!
הכנה:
לבשל את הניוקי לפי הוראות היצרן.
להקפיץ במחבת את הפטריות בחמאה, להוסיף את הברוקולי ולהקפיץ גם אותו. להוסיף את השום ולתת ערבוב קל.
להוסיף את הניוקי המבושלים עד השחמה קלה של הניוקי. לערבב מידי פעם.
לתבל בפלפל גרוס, מלח וטיפת צ'ילי לפיקנטיות עדינה (לא חייב צ'ילי) .
לערבב.
להוסיף את השמנת ולערבב עד שהשמנת מבעבעת, לערבב כל הזמן.
להגיש חם.. ניתן לפזר מעל גם פרמז'ן.
מתכון ניוקי מוקפץ עם פטריות וברוקולי
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)