ניוקי מוקפץ בסגנון אסיאתי, על מנה כזאת כבר שמעתם? שילוב מוצלח בין איטליה למזרח..
מתכון קל פשוט מהיר להכנה והטעם מושלם. מי שאוהב מוקפצים, זה מוקפץ אידיאלי בשבילו.. גם מי שפחות אוהב ימצא את עצמו מתאהב במנה.
מנה קלילה מצד הירקות ומשביעה מצד הניוקי.. צמחונית, פרווה, יכולה לשמש כתוספת ויכולה להוות כמנה בפני עצמה.
כל מי שטעם פשוט נדלק עליה והתאהב..המנה פשוט טעימה וממכרת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה.. גם אני התאהבתי 🙂 ממליצה בחום.
קדימה למטבח..
ניוקי מוקפץ בסגנון אסיאתי/אתי משה-חביב:
מוצרים-
חבילת ניוקי-לבשל לפי הוראות היצרן.
1 בצל גדול חתוך לרצועות
כוס שעועית ירוקה דקה עדינה
כוס פטריות טריות חתוכות
שמן לטיגון הבצל (5 כפות בערך)
2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
ניתן להוסיף גם בצל ירוק
למרינדה-
כף מלאה צ'ילי מתוק
כף דבש
כף טריאקי
כף סויה
כפית שמן שומשום
לערבב הכל יחד ולהניח בצד.
הכנה-
להתחיל עם הכנת המרינדה ולהניח בצד.
לבשל את הניוקי לפי הוראות היצרן, לסנן מנוזלים ולשים בקערה בצד.
לטגן את הבצל בשמן, לטגן עד הזהבה.
להוסיף את הפטריות ולהקפיץ אותן עם הבצל.
להוסיף את הכרוב לרכות קלה (שישאר קריספי) להכניס את השעועית להקפצה קלה.
להוסיף חצי מהמרינדה על הירקות ולערבב/ להקפיץ.
להוציא את הירקות המוקפצים לקערה בצד ובמקומם להכניס לווק או לסיר שאתם מבשלים בו את הניוקי להקפצה והשחמה (רצוי לשים מעט שמן על מנת שהניוקי לא ידבק).
להוסיף את שארית המרינדה על הניוקי ולהקפיץ קלות. להכניס את הירקות שהוקפצו ומחכים בקערה בצד לתוך הניוקי ולהקפיץ הכל יחד.
להעביר לצלוחית הגשה ולפזר מעל מעט שומשום.
זהו, מוכן.
פשוט וקל והטעם מושלם.
ניתן לאכול כמנה בפני עצמה ו/או כתוספת.
מתכון ניוקי מוקפץ בסגנון אסייאתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
אפשר להקפיץ רק עם בצל כי הילדים שלי קרציות????
ודאי:) כל ירק שאוהבים ניתן להכניס פנימה. למרות שבהקפצה הבצל והכרוב קצת דומים אז אולי לא ישימו לב 😉 חוץ מזה תמיד אפשר להוציא את שאר הירקות הצידה שגם המבוגרים יוכלו להנות ממנה מוצלחת 🙂
בהצלחה.
היה ממש טעים
כייףףףף:)