נאגטס ביתי שילדים אוהבים, בקלי קלות ובלי עבודה קשה..
כמעט כל הילדים אוהבים נאגטס עטוף בשכבה פריכה וקריספית לצד צ'יפס וקטשופ כמובן.. אבל כמה אפשר לקנות להם? עכשיו החופש הגדול והוא כבר הופך להיות יקר עם כל ההוצאות..
ות'כלס כמה נאגטס הם מקבלים בארוחה מקדונלדס? 4 חתיכות מסכנות? (אמנם טעימות..אבל כמות קטנה).. אז החלטתי להכין בבית גם נאגטס ובאמת בכלום עבודה. חומרים שיש לכולנו בבית (וגם אם לא, הם חומרים זולים וזמינים בכל סופר)..
אז בנוסף לזה שאתם מקבלים כמות גדולה של נאגטס, אתם מקבלים מאכל נקי, זול, פשוט וקל להכנה.. והכי חשוב- טעים!!!
מתחילים?
נאגטס ביתי / אתי משה-חביב:
פילה עוף חתוך לקוביות. כמות ל 35 יחידות נאגטס קטנות. הכפילו כמויות בהתאם.
או
חצי קילו חזה עוף טחון. (הסבר בהוראות ההכנה)
למרינדה של הנאגטס-
3 כפות מלאות קמח
2 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתיה
1/2 כוס מים קרים מהברז
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית גדושה מרק עוף (לא חובה)
כפית שטוחה פפריקה מעושנת או תבלין גריל (לא חובה).
לערבב הכל יחד לתערובת דביקה וסמיכה. אם נוזלי מידיי להוסיף קמח, אם יבש מידיי אז מים.
הכנה:
אם הכנתם עם פילה עוף חתוך לקוביות:
לחתוך את פילה העוף לקוביות ולהכניס לתוך המרינדה ולערבב הכל יחד. להכניס למקרר לחצי שעה. לקחת עם כף כל קוביה עם מרינדה ולהניח בשמן החם (תקחו גם מהמרינדה בכף, לא רק קוביית פילה עוף ככה הציפוי יעטוף את העוף מכל הכיוונים). לטגן בשמן חצי עמוק (שהשמן יגיע קצת פחות מחצי גובה הנאגטס).
אם בחרתם חזה עוף טחון אז לערבב אותו עם 2 כפות קורנפלור, מלח ופלפל שחור. ממליצה להוסיף לעיסה 2 פרוסות לחם מושרות במים ולסחוט אח"כ מנוזלים, זה נותן נפח וטעם. ללוש עם הידיים וליצור צורה של נאגטס, להניח על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס למקפיא ל 15-20 דקות. לטבול את הנאגטס בבלילה (מרינדה) הרשומה במתכון למעלה . להכניס ישירות לשמן ולטגן משני הצדדים.
להוציא לנייר סופג. להגיש חם.
כמובן שניתן להגיש לצד צ'יפס, קטשופ,חרדל ומיונז או עם כל מה שאתם אוהבים..
מתכון נאגטס ביתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי :)
אפשרי לטגן בשמן עמוק? או שחייב שיהיה חצי גובה?
אין צורך בכל כך הרבה שמן.. הנאגטס קטנים ועטופים בבלילה, כך אפשר להניח את הנאגטס בבלילה בלי בעיה והם לא יתפרקו.
בהצלחה 🙂
טעים!!!!!!!!!
הרבה יותר מוצלח מנאגטס!
תודה על המתכון
תודה רבה..שמחה שאהבת 🙂
מאד טעים!!
אבל מידי הרבה מלח אפשר בהחלט להוריד!
שמחה שאהבת 🙂 לגבי המלח,זה כמובן תמיד לפי הטעם האישי, שמים פחות או יותר לפי מה שאוהבים 🙂
אפשר גם עם דגים ?
בהחלט 🙂
יש דרך להחליף את הטיגון באפייה? (:
לא ממש.. 🙂
הי האם אפשר לעשות את זה עם חזה עוף?
אפשר. הפילה הוא פשוט יותר רך.
לא ברור. כל הנוזלים זה רק חצי כוס מים?
כל השאר זה אבקות כן?
כן, כמו שכתוב:)
טעים טעים וכל כך קל להכנה.
תודה רבה על המתכון הנהדר 🙂
תודה,איזה כייף שאהבת.
ילדים עפו על זה! תודה
איזה כייף..תודה