משולשי מלאווח במילוי בשר טחון

משולשי מלאווח במילוי בשר טחון, מנה מושלמת ויכולה לשמש כמנה ראשונה, כתוספת לארוחה על השולחן וכמובן כמנה בפני עצמה לצד צ'ילי וסלט ירוק או טחינה וסלט ירוק, לבחירתכם וטעמכם.

בצק המלאווח הוא מאוד שימושי, אפשר למלא אותו במגוון אפשרויות, הפעם החלטתי למלא אותו במילוי בשרי.

המתכון פשוט, קל ומהיר להכנה. במיוחד שהבצק כבר מוכן ואין התעסקות של הכנת בצק, לכן לכל החוששים מבצקים וקיפולים או התפחות, זה פיתרון מושלם עבורכם. כמובן שהמנה היא פתרון מוצלח ורעיון נפלא לארוחת ערב/ צהריים, לאירוח, כתוספת לארוחה ובעצם שימושית מאוד וטעימה לא פחות.

אהובה על ילדים וכמובן על מבוגרים.. 🙂 ולמה דווקא משולשים? סתם כי הייתי במוזת פורים והראש שלי חושב על אזני המן כל היום 😉 כמובן שאפשר להכין בכל צורה שרוצים, אם חצי ירח, עיגולים, משולשים, ריבועים ועוד.

יכולה להבטיח לכם שזה מתכון מנצח שתכינו לא פעם אחת ולא פעמיים..

ממליצה לכם להכין 🙂

משולשי מלאווח במילוי בשר טחון
משולשי מלאווח במילוי בשר טחון

משולשי מלאווח במילוי בשר טחון /אתי משה-חביב:

 

מה צריך?

1 חבילת מלאווח (6 עיגולי בצק מלאווח) מופשר

לחתוך כל עיגול ל 4 משולשים (לחתוך בצורת + כל עיגול)

מילוי המלאווח:
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
1/2  קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון

לטגן ולהניח בצד.

בנוסף –

6 כפות שמן

2 קופסאות רסק עגבניות קטנות (כל קופסא 100 גרם)

כף שטוחה סוכר

4 שיני שום גדולות קצוצות

טיפת מלח

טיפת פלפל שחור

אם רוצים חריף או פיקנטי אפשר להוסיף כפית פפריקה חריפה
הכנת המילוי:
לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף את הבשר הטחון ולפורר עם מזלג להמשיך לטגן יחד עם הבצל ולפורר ולערבב כל הזמן עד שהבשר משנה את הצבע שלו. להוסיף תבלינים ואת הפטרוזיליה ולערבב. להניח בצד לצינון. בינתיים לשים באותה המחבת (שטיגנו בה את הבשר) 6 כפות שמן, לטגן את הרסק, להוסיף את התבלינים ולערבב, להוסיף את השום לטיגון קל ולערבב. להוסיף את תערובת הבשר המתובל  ששמנו בצד ביחד עם רוטב הרסק החם שבמחבת ולערבב יחד תוך כדי בישול ואיחוד טעמים.

להניח בצד לצינון כדי שיהיה נוח למלא.

הרכבת המנה:

בכל רבע בורקס למלא מהמלית ולסגור לצורת משולש או כל צורה שאתם רוצים ולהניח בתבנית התנור על נייר אפייה. לפני הכניסה לתנור למרוח על כל חתיכת מלאווח ביצה טרופה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מלות למשך כ 40 דקות (עד השחמה).

להגיש לצד רוטב צ'ילי וסלט ירוק, פשוט שלמות.

 

מתכון משולשי מלאווח במילוי בשר טחון

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

משולשי מלאווח במילוי בשר טחון
משולשי מלאווח במילוי בשר טחון
דירוג
recipe image
שם המתכון
משולשי מלאווח במילוי בשר טחון
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *