מרק שעועית זה בדיוק מה שצריך שקר כל כך בחורף. מרק טעים מאוד, בריא ומחמם את הגוף. את המרק אני מכינה פרווה, בלי בשר. בהרבה מתכונים המרק המקורי הוא עם גרונות עוף בפנים (שהיינו קטנים היינו אוכלים לפעמים גם כך). אתם כמובן יכולים להכניס גם אותם למרק במידה ואתם מעדיפים את המרק בשרי.
טיפ שאני יכולה להמליץ לכם..אם אין לכם זמן או שלא הספקתם ואם שכחתם להשרות את השעועית לילה קודם, תמיד אפשר להשתמש בשעועית הקפואה של סנפרוסט או כל חברה אחרת שאתם מעדיפים. השעועית מגיעה בשקית ונמצאת במקפיא בכל סופר. אני מכינה ככה לפעמים ומשלבת בין שעועית לבנה ושחורה, זמן הבישול מתקצר בחצי והטעם נשאר מצוין.
אז יאללה להתחמם… 🙂
מרק שעועית /אתי משה-חביב:
כוס וחצי שעועית לבנה עדינה מושרית מהלילה בסיר עם הרבה מים.
שיני שום מראש שום שלם, מקולפים. חלק לחתוך לעיגולים וחלק לרבעים.
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
כפית סוכר
כפית גדושה מלח
כפית מרק עוף
כפית שטוחה ומחוקה פלפל שחור
כפית כמון
כף שטוחה פפריקה מתוקה
6-8 כוסות מים רותחים מהקומקום (תלוי בגודל הסיר כמובן)
1 כוס מים רותחים מהקומקום
1 כף שמן קנולה או שמן זית איכותי (מה שמעדיפים).
הכנה:
להשרות את השעועית לילה מראש בסיר עם הרבה מים. או להשרות מהבוקר ולהכין בערב. השרייה של 8 שעות. לאחר ההשריה לשטוף את השעועית במסננת מתחת לברז.לזרוק את המים שהשרינו בהם את השעועית.
בסיר נקי ועמוק להכניס את השעועית הנקיה,המושרית והשטופה,את שיני השום ואת 8 כוסות המים הרותחים. לכסות ולתת רתיחה על אש גבוהה (ברגע שמבעבע להנמיך את הלהבה לאש בינונית-נמוכה). לבשל עד ריכוך השעועית והתפרקות חלק מהשום (בערך שעה).
בקערה/צלוחית נפרדת להכניס את הרסק עם התבלינים ולערבב היטב עד שאין גושים. להוסיף להם את כוס המים הרותחים ולערבב שיהיה מעט דליל, להוסיף את השמן ולערבב.
לאחר 45-60 דקות שהשעועית רכה,להכניס את תוכן הקערה עם הרסק והתבלינים לתוך הסיר ולערבב עד שהכל נטמע.
לכסות ולבשל עוד 20 דקות על אש נמוכה.
להגיש לצד אורז או עם קרוטונים או לקרוע פנימה לחם/באגט טרי.
מתכון מרק שעועית
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂