מרק קוסקוס עשיר במגוון ירקות טריים, בריא ומתאים לכל עונות השנה. אפשרי להכין עם עוף ואפשר להכין צמחוני עם ירקות בלבד. עם גזר,חומוס, קישוא, דלעת,בטטה,כרוב ועוד.
קוסקוס תמיד מזכיר את הבית, שאמא היתה מכינה לנו קוסקוס וכל הבית היה מתמלא בריח מגרה וטעים.. הייתי פותחת את הסיר לבדוק ולטעום.. כי אין על הקוסקוס של אמא, הכי טעים, הכי בית שאפשר.
ועד היום, לא משנה איזה קוסקוס אני אוכל, אטעם או אכין, הקוסקוס של אמא לוקח את כולם בסיבוב 🙂
אפשר להכין את מרק הקוסקוס כמרק אדום ואפשר כמרק צהוב. אני מכינה כל פעם משהו אחר. אצלי הילדות מעדיפות אותו צהוב אז לרוב מכינה אותו צהוב. כל ההבדל הוא בתיבול. למרק אדום מוסיפים פפריקה מתוקה ורסק ואת הצהוב מכינים עם כורכום. תכינו כמובן מה שאתם אוהבים 🙂
מרק לקוסקוס /אתי משה-חביב:
5 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לחתיכות גדולות
2 גזרים גדולים או 4 קטנים חתוכים לרצועות עבות או עיגולים
2 קישואים בינוניים פרוסים לחצאי עיגול או עיגולים
1 בטטה בינונית חתוכה קוביות גדולות (לא חובה)
דלורית קטנה חתוכה לקוביות גדולות או חתיכת דלעת חתוכה קוביות גדולות
חצי כרוב לבן חתוך ל קוביות עבות
חצי קופסת שימורים של חומוס (או חומוס קפוא סנפרוסט או כל חברה שאתם קונים, אפשר גם טרי שהושרה מראש)
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות גדולות (לא חייב)
2 ענפים של סלרי/כרפס (ענפים+גבעולים)
הערה-מי שרוצה קוסקוס בשרי להכניס 5-6 חתיכות עוף למרק.
תיבול- מלח,פלפל שחור,מרק עוף (אם הכנתם עם עוף בפנים אז לא צריך מרק עוף, אם הכנתם את המרק פרווה אז אפשר להוסיף מרק עוף) וכורכום למרק בצבע צהוב או פפריקה אדומה+כף רסק למרק אדום- לשיקולכם. תתבלו לפי הטעם האישי שלכם.
הכנה: לקצוץ את הבצל לחתיכות גדולות ולטגן בשמן. במידה והחלטתם לעשות מרק בשרי זה הזמן להכניס את העוף. לטגן אותו משני הצדדים ולהוסיף עליו את הירקות. להוסיף לטיגון את כל הירקות (את הכרוב,הסלרי והחומוס להכניס אחרונים), להוסיף מים שיכסו כמעט את הירקות לסגור מכסה ולבשל עד ריכוך עדין של הירקות. בישול בהתחלה על אש גבוהה – הכוונה עד שמבעבע, שמתחיל לבעבע להנמיך לאש בינונית, להוסיף תבלינים (להמיס אותם ב1/2 כוס מים רותחים ולשפוך פנימה) ולבשל עד שהירקות מתרככים מעט (בערך שעה).
הכמות למרק היא גדולה. אם אתם מעט אנשים בבית הפחיתו בחצי מכמות הירקות.
את גרגירי הקוסקוס ניתן להכין לבד בבית וניתן גם להכין במיקרוגל.. את שתי המתכונים לגרגירי הקוסקוס תמצאו באתר קראנצ'ית:)
מתכון למרק קוסקוס
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂