מרק גריסים משודרג, מנה מנחמת ליום חורפי וגשום, מרק בריא מאוד ומשביע.
את המרק הזה הכנתי בהחלטה של הרגע, לקחתי מה שמצאתי במקרר והכנתי ממנו מרק נהדר, אחד הטעימים שאכלתי.. פשוט וקל להכנה.
מרק עשיר עם בטטה, גזר, דלורית, גריסים.. ממש ארוחה שלמה.. מומלץ בחום ליום קר 😉
מרק גריסים משודרג /אתי משה-חביב:
כוס גריסים מושרים שטופים ונקיים.
6 כפות שמן (אפשר גם פחות לשומרים..גם 2 מספיקות)
1בצל בינוני חתוך לחתיכות גדולות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
1/2 דלורית חתוכה לקוביות
2 גזרים גדולים מגורדים
2 עגבניות חתוכות לרבעים
1 ענף של סלרי/כרפס חתוך לחתיכות בגודל שאוהבים
כפית מלח
כפית מרק עוף פרווה
כפית פלפל שחור חצי גרוס
לתקן תיבול לפי הטעם
מים רותחים עד כיסוי כל הירקות (בערך 2 ליטר)
הכנה:
להכניס הכל לסיר ולבשל על אש גבוהה למשך 15 דקות. לערבב. לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל לעוד 30-40 דקות בערך. עד שהירקות רכים ויש חיבור של כל מרכיבי המנה. לערבב מידיי פעם.
מתכון מרק גריסים משודרג
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?