מרק אפונה

מרק אפונה מתאים לימי החורף הקרים, מרק עשיר, סמיך ומנחם.  אחד המרקים האהובים עליי.. במיוחד עם קרוטונים ביתיים או בייגלה בייתי וממכר (מתכון נמצא באתר)..פשוט חלום. מנה צמחונית, טבעונית ויכולה להתאים לכל אחד. מנה משביעה, עשירה וכמובן בריאה.

את המרק ניתן לטחון וניתן להשאיר כפי שהוא. הכל תלוי באפונה. לפעמים היא מתמוססת ונמסה תוך כדי בישול ולעיתים נשארת קשה ולא מתרככת בקלות גם אחרי שעה של בישול. מה עושים? אם האפונה נשארת קשה יש להכניס כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה ולתת למרק להתבשל. התוספת הזאת בסוף הבישול מרככת את האפונה וכך ניתן גם לטחון אותה ביתר קלות במידה והחלטתם לטחון את המרק. בעיניי מומלץ לתת חצי טחינה, להשאיר חלק מהאפונה שלמה וחלק במרקם קטיפתי, נותן מרקם הרבה יותר מעניין למרק, המשחק בין מרקם חלק לגרגירי.

מרק האפונה הוא מרק קל ופשוט להכנה, בלי יותר מידיי מרכיבים או תבלינים..אבל בסופו של דבר יוצא מרק מושלם שאף אחד לא מאמין שממעט מרכיבים יוצא מרק כל כך עשיר ונפלא. מוכנים?

הכנתם את המרק? שלחו לי תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק 🙂

מרק אפונה /אתי משה-חביב:

מצרכים:
כוס וחצי אפונה יבשה
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות (לא חייבים עם גזר)
2 גבעולי כרפס קצוצים

מים רותחים מהקומקום, בערך 2 ליטר (תלוי בגודל הסיר)
תבלינים- כפית גדושה מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כף שטוחה מרק עוף (לא חובה), כפית שטוחה כורכום,טיפונת כמון.

מרק אפונה
מרק אפונה

הכנה:

להשרות למשך 6-12 שעות את האפונה.לשטוף מהמים המלוכלכים,לסנן ולשים בצד.
לטגן בצל גדול עד שקיפות, להוסיף 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות או מגורדים בפומפיה (מה שמעדיפים) ולהמשיך לטגן לעוד דקה יחד עם הבצל, להכניס את האפונה השטופה והמסוננת ולטגן יחד לעוד דקה.
להכניס כרפס/סלרי קצוץ בכמות נדיבה (בערך 2 גבעולים עם העלים יחד,בעיקר עלים).
להוסיף מים רותחים. לבשל למשך 50 דקות (לאחר 50 דקות לבדוק אם האפונה התרככה,אם לא להמשיך לבשל עוד 20 דקות. אם עדיין האפונה קשה להכניס כפית סודה לשתיה ולהמשיך לבשל עד התרככות האפונה).
לבדוק אם יש מספיק מים בסיר או שהתאדה. במידה והתאדו הרבה מים להוסיף כוס מים רותחים עד 2 כוסות לא יותר.
זה הזמן להוסיף את התיבול- מלח, פלפל שחור, מרק עוף, כורכום וכמון.
לבשל עוד 15 דקות.
ניתן לטחון חצי טחינה לבסוף וניתן להשאיר כפי שזה. לשיקולכם.
מומלץ להגיש עם קרוטונים או לצד בייגל'ה חם (יש מתכון מושלם וקל באתר)

מתכון מרק אפונה

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

מרק אפונה לפני טחינה

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מרק אפונה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *