מצות במילוי גבינות ותרד ברוטב שמנת סטייל בורקס מים, זה פשוט מאפה מושלם.. כמה כבר אפשר לאכול מצות מטוגנות בפסח? עוד פעם ביצה קשה? תפוחי אדמה? אורז? שניצל.. אייףףף משעמם.. שלא נדבר על זה שכל הזמן כולם רעבים, לא יאומן כמה אוכלים בפסח.. חחח…
אז אם אתם זוכרים מלפני כמה חודשים הכנתי פילו במילוי גבינות ותרד.. זה אותו מתכון (עם שינויים ממש קלילים כי בכל זאת המצות סופגות יותר נוזלים והפילו דורש פחות נוזלים)..
אז הנה עוד מתכון שאפשר להכין בפסח, ארוחת בראנץ נהדרת או ארוחת ערב מושקעת, תכינו ליד זה סלט ירקות עשיר וסידרתם לכם אחלה ארוחה בכלום עבודה, באמת בקלות.
רק רוצה להגיד לכם שילדים ממש אוהבים את המאפה הזה והוא מומלץ מאוד, עבר את מבחן הילדות הביקורתיות שלי.. חחח…
הכנתם? אהבתם? שלחו לי תמונות באינסטגרם.
מצות במילוי גבינות ותרד /אתי משה-חביב:
מה צריך?
8 מצות רטובות.
ציפוי מעל:
1 שמנת חמוצה/יוגורט טבעי (200 מל)
10 כפות שמנת מתוקה
2 ביצים m
25 גרם חמאה מומסת
טיפונת מלח
טיפונת פלפל שחור
לטרוף יחד
מילוי בתוך המצות:
120 גרם גבינה בולגרית במליחות מעודנת
חצי חבילה תרד שטוף ונקי- לקצוץ (אין צורך בבישול)-אפשר כל כמות שאוהבים
כף גדושה קוטג'
קישוט וטעם:
שומשום
הכנה:
להרטיב 8 מצות, להרטיב כל מצה במים חמים מהברז, לערום את כל המצות הרטובות יחד ולהרטיב שוב את כולן שהן צמודות יחד מתחת לברז. לעטוף את המצות הרטובות במגבת ולשפוך על המגבת קצת מים רותחים מהקומקום.. להכניס את המצות הרטובות והעטופות במגבת לשקית ולסגור. להמתין 20 דקות.
אחרי שהמצות רכות, מחלקים אותן בדיוק באמצע (חותכים את כל הערמה יחד באמצע (עם סכין חדה), נוצרים שני מלבנים.
ממלאים כל מלבן במילוי, שמים בקצה מילוי ומגלגלים, ככה ממלאים את כולם ומסדרים בתבנית. גודל התבנית 23×30.
לאחר שכל המצות המגולגלות מסודרות לשפוך מעל הכל את הציפוי ולפזר שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180
מעלות למשך כ 40 דקות.
***שלבי הכנה בסוף המתכון***
הכנת המילוי:
למעוך עם מזלג גבינה בולגרית, להוסיף את הקוטג ואת עלי התרד, לערבב.
הכנת הציפוי:
בקערה לטרוף ביצים, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ותבלינים, להמיס את החמאה ולהכניס ולטרוף יחד עם הכל.
מתכון מצות במילוי גבינות ותרד
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)