מפרום בטטה ברוטב בצלים מקורמלים זה הלהיט החדש של המטבח. מתכון שלא תמצאו באף מקום. מפרום בטטה ברוטב בצלים מקורמלים.. על זה שמעתם פעם? הנה אני מחדשת לכם..
אני ובטטה חברים טובים,אהבה של שנים.. ורוטב של בצלים מקורמלים זה אחד הרטבים הטעימים והאהובים עליי.. אז למה לא לחבר אותם? ?
יוצא לי לחשוב הרבה פעמים על מנה שיכולה להיכנס לתפריט הביתי שלי, כזה שהילדות יאהבו, משהו מיוחד שאוכל להכין להן בשבתות וחגים..כבר מיצינו את השניצל והפסטה, הדגים והפתיתים.. אצלי הילדות לא אוהבות קציצות,מה לא הכנתי וכמה שלא ניסיתי..(וניסיתי..אני מבטיחה לכם שניסיתי..חחח..תראו כמה קציצות יש באתר..) זה נחמד להן ושם זה נגמר,הן לא מבקשות קציצות באופן מיוחד, אוכלות כי אמא הכינה..אבל לא מתות על זה (ת'כלס גם אני לא חובבת קציצות,אבל מאוד אוהבת להכין אותן משום מה..חחח). הקציצה היחידה שהן אוכלות זה קובה (גם סוג של קציצה לא?)
אז ניסיתי לחשוב מה הן אוהבות ואיך ניתן לשדרג.. הגדולה אוהבת טעמים מתוקים באוכל , האמצעית אוהבת צ'יפס בטטה.. ואני אמא שמנסה לדחוף קציצות…חחח… אז הוחלט על שילוב של השלושה במנה אחת..ו..וואלה אכלו ואהבו..אני את שלי עשיתי. עוד מנה שנכנסה אלינו לתפריט, ישששש.. 🙂
מומלץ להגיש על אורז לבן נקי בלי תוספות וצבעים. הכי טעים שיש 🙂
המנה לא הכי קלה להכנה, היא דורשת שלבי הכנה,אבל התוצר הסופי שווה כל רגע ורגע. יכולה לומר לכם בגלוי שאולי לא כל אחד יתחבר למנה, מי שלא אוהב בטטה וטעמים מתוקים לא יתחבר אליה, קחו את זה בחשבון. כמו כן יש צורך בבישול עדין ותשומת לב לתבשיל שכן הבטטה מתבשלת מהר יותר ממפרום תפוחי אדמה, כך שאל תבשלו אותה למוות.
הכנתם ואהבתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא ואם בכלל אהבתם, מחכה לתמונות שלכם באינסטגרם ובפייסבוק <3
רוצים להכין מפרום רגיל מתפוחי אדמה ברוטב אדום? תוכלו למצוא באתר תחת השם מפרום. תכתבו בחיפוש וזה כבר ימצא עבורכם.
מפרום בטטה ברוטב בצלים מקורמלים/ אתי משה-חביב:
למעטפת הבטטות-
3 בטטות גדולות
לטיגון-
שמן
לציפוי-
4 ביצים
כוס קמח, פלפל שחור,מלח
למילוי-
1/2 קילו בשר טחון (עדיפות לצלעות)
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום גדולות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק עלים)
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלאה מלח
פלפל שחור לפי הטעם
כפית מלאה כמון
כפית כורכום
כפית מרק עוף
הערה לגבי המילוי– יש אפשרות להכין את הקציצה גם עם ביצה ופירורי לחם ואפשר שלא. בשני המקרים היא יוצאת מצויין. אתם יכולים להכין חצי עיסה כך וחצי אחרת, תראו מה אתם אוהבים יותר.
לרוטב-
3 בצלים גדולים מאוד- לחתוך לרצועות
שמן- בנדיבות (כן,כן, הבצל צריך לקבל צבע זהוב ויפה, אבל גם לא להגזים בכמות,בערך חצי כוס פלסטיק של שתיה קרה)
כפית כורכום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית מרק עוף
2 כפות סילאן
2 כוסות מים רותחים
הכנה:
לפרוס את הבטטות לעיגולים, כל 2 פרוסות דקות מחוברות, לא לחתוך עד הסוף. כמו שחותכים מפרום של תפוח אדמה.
לחתוך לפרוסות דקות את הבטטה לצורה של סנדביצים- חתוך כמעט עד הסוף (כל יחידה בעובי סנטימטר עד שתיים). אפשר גם לפרוס לחתיכות דקות ולשים את המילוי בין שתי חתיכות בטטה, כך או כך אחרי הטיגון זה מסתדר לחתיכה אחת. לשים את הבטטה החתוכה בקערה עם מים ומלח- שימו לב- המלח מרכך את הבטטה ולכן שתמלאו אותה היא לא תישבר לכם. המים משאירים את הבטטה בצבע שלה ומונעים ממנה להשחיר.
למילוי-
במעבד מזון לקצוץ את הבצל, השום והפטרוזיליה לחתיכות קטנות מאוד ולהעביר לקערה של הבשר, להוסיף תבלינים וללוש עם הידיים למרקם אחיד, כך שכל התבלינים והמרכיבים יתאחדו יחד. ללוש היטב.
לרוטב-
לחתוך את הבצלים לרצועות ולטגן בשמן עד השחמה קלה, להוסיף תבלינים ולסיום את הסילאן,לערבב ומיד להכניס מים רותחים (תכינו את המים לפני שאתם מכניסים את הסילאן, אחרת זה ידבק לכם לתחתית).
לערבב ולבשל 3 דקות עד לרתיחה – שהמים מבעבעים. להנמיך אש ולהכניס את המפרום. לסדר בסיר ולהשקות כל חתיכת מפרום ברוטב. לסגור מכסה ולבשל על אש בינונית בערך 20 דקות. אחרי 20 דקות להשקות שוב את המפרום ברוטב ואז לפתוח את המכסה של הסיר ולבשל עד לצמצום של הנוזלים. המנה אמורה להיות עם רוטב סמיך ומצומצם. כמובן שאם אתם אוהבים נוזלים, השאירו מעט.
מומלץ להגיש על אורז לבן נקי בלי תוספות וצבעים.
כל ביס תענוג אמיתי.
הרכבת המנה:
למלא כל 2 עיגולים של בטטה מהמילוי ולהניח בצד. ככה לעשות עם כל הבטטות והמילוי.
להכין מחבת עם שמן- השמן לא צריך להיות עמוק כל כך, להגיע לגובה של קצת פחות מחצי גובה של המפרום.
להכין 2 צלחות- אחת עם קמח והשניה עם ביצים טרופות ותבלינים.
לתבול כל מפרום מכל הכיוונים בקמח ואחר כך בביצה ולטגן משני הכיוונים.
להוציא לקערה עם נייר סופג.
ככה לעשות עם כל המפרום שיש. אם חסרים ביצה או קמח פשוט להוסיף.
בין כל סט של טיגון להחליף שמן. השמן נוטה להתלכלך ולהשחיר את הבאים בתור בטיגון מהסוג הזה ולכן כדאי ורצוי להחליף אותו בכל פעם ששמים סבב של מפרום.
להכניס את המפרום המטוגן לרוטב המוכן ולבשל 20 דקות על אש בינונית עם מכסה סגור.
לאחר 20 דקות לפתוח מכסה ולצמצם את הרוטב. לא לשכוח להשקות מידיי פעם את המפרום ברוטב.
להגיש על אורז לבן..פשוט תענוג.
מתכון מפרום בטטה ברוטב בצלים מקורמלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂