ממולאים

ממולאים זה טעם החיים,פעם מישהי אמרה לי.. אם אוהבים אורז וירקות זה בהחלט נכון..מתכון צמחוני וללא בשר.

אני אוהבת את הממולאים שלי בלי בשר, רק עם אורז וירקות..עם מעט רוטב בתחתית (אני מאדה אותו כמעט עד הסוף,אבל זה לשיקולכם וטעמכם) ואוהבת בעיקר את השרופים שבתחתית הסיר 🙂 את הממולאים שלי אני מכינה בטעם חמצמץ..לאוהבי הלימון זה נהדר..

מנה נהדרת לאירוח, צבעונית מאוד, מרשימה וטעימה מאווודדד.. מומלצת במיוחד 🙂

אגב, מי שחשב שלהכין ממולאים זה מסובך אז אני אגלה לכם שזה ממש לא נכון. תעקבו אחרי ההוראות ותראו כמה שזה קל.

מוכנים?

ממולאים
ממולאים

ממולאים /אתי משה-חביב:

3 גמבות (באיזה צבע שאוהבים)- לחתוך את החלק העליון. לרוקן את הגרעינים לפח.
3 קישואים- לחתוך לחצי ולרוקן את התוכן,לא עד הסוף.שתישאר תחתית.
2 עגבניות- לרוקן את התוכן, כל החלק של הגרעינים.
1 בצל ענקי- לחתוך עד לחצי (לא עד הסוף.עד למרכז. לשים בסיר עם מים רותחים ולתת רתיחה קלה. להוציא ולקרר מעט. שמתקרר לקלף את השכבות ולמלא).
לשמור את כל התוכן שמוציאים ומוסיפים למילוי אורז.

בעיקרון אפשר למלא כל ירק שאוהבים ורוצים.

למילוי-
1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן. עדיפות לאורז עגול אבל לא חובה. להשרות את האורז במים רותחים בזמן שמכינים את שאר המילוי.
לשים בקערה גדולה-
את כל תוכן הירקות שהוצאנו מהירקות שאנחנו נמלא
1 בצל מגורד
2 שיני שום כתוש או מגורד
1/2 גמבה אדומה קצוצה דק מאוד
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 גזר קטן מגורד
1 עגבנייה אדומה ובשלה מגורדת
1 גבעול עם עלים של סלרי/כרפס-קצוץ דק.
לערבב הכל יחד.
לתבל ב-כף שטוחה מלח,
1/2 כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית סוכר
כפית פפריקה אדומה מתוקה בשמן
לתקן תיבול לפי הטעם האישי.

למלא את כל הירקות,לא עד הסוף כי האורז מתנפח. למלא עד 3/4 גובה.
את הבצל ממלאים ומגלגלים.
לסדר הכל בסיר.

לרוטב-
מים עד לחצי מגובה הירקות. בערך 3 וקצת כוסות.
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן
מיץ מלימון שלם או 1/4 כוס רכז רימונים
1/2 כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית סוכר
לתקן תיבול לפי הטעם.
מי שרוצה רוטב אדום וסמיך אפשר להוסיף כף מלאה רסק עגבניות.

לכסות את הירקות עם צלחת כבדה.
להגיע למצב של רתיחה (רתיחה זה אומר שמתחיל לבעבע), להנמיך את האש לנמוכה. להשקות כל הזמן מהמים של הרוטב את האורז שבתוך הירקות. להוציא את הצלחת שעל הירקות לפני "ההשקיה" השנייה מהרוטב על האורז.
לבשל עד לריכוך הירקות והאורז. כל 15 דקות בערך להרטיב מהמים של הרוטב את האורז שבתוך הירקות (אני קוראת לזה להשקות ;).
לבדוק מצב נוזלים בסיר. אם הצטמצם וחסר אז להוסיף.
לבשל על אש נמוכה במשך שעה.

מתכון ממולאים חמצמצים
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

ממולאים
ממולאים
ממולאים
ממולאים

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
ממולאים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *