ממולאים עם קוסקוס בתנור, מנה צמחונית, טבעונית, משגעת ברוטב חמוץ מתוק פשוט אגדה.
מי אמר שאת גרגרי הקוסקוס אפשר לאכול רק עם מרק של קוסקוס? אני החלטתי למלא ירקות בקוסקוס מוכן עם ירקות מגורדים ותוספות. פשוט מעולה.
מתכון שאפשר להכין ממנו מספר מנות,למשל את מילוי הקוסקוס עם הירקות המגורדות ניתן להכין גם כסלט קר או חם. את השאריות של המילוי אכלתי כתוספת טעימה:)
אפשר למלא כל ירק שרוצים, אני בחרתי למלא קישואים עגולים ועגבניות, אבל כל ירק יתקבל בברכה.
ממולאים עם קוסקוס בתנור – מנה טבעונית, צמחונית, וגם ניתן לשלב אותה בכל ארוחה שתרצו-חלבית או בשרית.
ממולאים עם קוסקוס בתנור /אתי משה-חביב:
ירקות:
4-5 קישואים עגולים
4-5 עגבניות
(כמובן ניתן למלא איזה ירק שאוהבים)
לקוסקוס:
חצי חבילת קוסקוס יבש קנוי (מוכרים בשקיות בסופר)
הוראות הכנה כפי שכתוב על השקית (שמן, מלח, מים רותחים ולסגור בקערה)
למילוי:
תוכן הקישואים שרוקנו למילוי, לקצוץ דק
תוכן העגבניות שרוקנו למילוי, לקצוץ דק
1 בצל קטן מגורד
1 גזר קטן מגורד
חופן פטרוזיליה
(מי שאוהב נענע ו/או כוסברה יכול להוסיף גם מהן חופן)
חופן חמוציות קצוצות (אל תוותרו, מוסיף המון)
כפית שטוחה סוכר
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3 פלפלים בצבעים שונים פרוסים לרצועות עבות או 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות גסות.
2 תמרים חתוכים לרבעים (ללא חרצנים)
טיפת מלח
טיפת פלפל שחור
כף רכז רימונים
כפית סילאן
2 עד 2.5 כוסות מים רותחים
בנוסף: זילוף שמן זית בתחתית המגש
הכנה:
לרוקן מהעגבניות והקישואים את הליבה שלהם ולשמור אותם בקערה (לא זורקים, נשתמש בזה למילוי הממולאים) , מניחים בצד את הירקות הריקים ומכינים בינתיים את המילוי.
הכנת המילוי: תוכן הירקות הממולאים, בצל מגורד, גזר מגורד וכל מה שכתוב במרכיבי המילוי. לערבב הכל יחד.
למלא את הירקות המרוקנים עם המילוי. תשמרו את "המכסים" של הירקות כדי לסגור את הממולאים, גם בכדי לשמור על הלחות של הקוסקוס בפנים וגם ליופי. את הממולאים לא צריך להרטיב בפנים מלבד המילוי.
אחרי שממלאים את הירקות (אגב, ניתן למלא גם בצלים, גמבות וכיו"ב) מסדרים אותם בתבנית מיועדת לאפיה.
הרכבת המנה: לזלף שמן זית על תחתית התבנית, לסדר על השמן שבתבנית את הקישואים הממולאים והעגבניות הממולאות, לסדר ביניהם את הגמבות הצבעוניות או הבצלים. לפזר את התמרים.
בצלוחית לשים את חומרי הרוטב: מים, סילאן, רכז רימונים, מלח פלפל ולערבב, לשפוך מהרוטב מסביב לממולאים. לסגור את הקישואים והעגבניות עם "המכסים" שלהם(החלק העליון של הירק).
להכניס לתנור על חום של160 מעלות למשך שעתיים עם כיסוי, אחרי שעתיים להעלות טמפרטורה ל200 מעלות ולהוריד כיסוי, זה הזמן לקחת מעט מהרוטב ולהשקות את הממולאים על "המכסים" שלהם, ממש כפית מהרוטב לכל ממולא, לא צריך להרטיב מידיי, זה אחרת יוצר ממולא רך מידיי. לצלות לקבלת צבע וצמצום נוזלים בחום גבוה למשך עוד 20-30 דקות. עד השחמה יפה.
מנה טעימה מאוד, טבעונית, צמחונית. ניתן לאכול אותה בשילוב של כל ארוחה-חלבית, בשרית, פרווה.
*הערה לגבי הקוסקוס עם המילוי: ניתן לאכול אותו כסלט כמו שהוא. סלט קר או חם.
מתכון ממולאים עם קוסקוס בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי.