ממולאים בקינואה

ממולאים בקינואה זאת אחת המנות המושלמות שיש. מנה טעימה בטירוף, כזאת שלא תפסיקו לנשנש ישירות מהסיר.

הפעם החלטתי למלא מה שאני הכי אוהבת מכל הירקות הממולאים- שזה בעצם עגבניות ובצל. בעיקרון,אפשר למלא כל ירק שאוהבים.

הקינואה בשילוב הירקות ביחד עם רכז העגבניות יוצא פשוט מעדן.

מנה שהיא גם בריאה,בצבע נהדר, גם לא מסובכת להכנה והכי חשוב שהטעם פשוט מושלם.

ממליצה בחום!

ממולאים בקינואה
ממולאים בקינואה

ממולאים בקינואה /אתי משה-חביב:

6 עגבניות-לרוקן מתוכן
1 בצל גדול מאוד-לחרוץ עד לחצי ולבשל עד ריכוך.כך ניתן להפריד את השכבות בקלות
למילוי-
1 כוס קינואה-לאחר שטיפה,סינון והשריה במים
1 גזר מגורד
4 שיני שום כתוש
1 ענף של עלי סלרי/כרפס (בלי הגבעול,רק העלים. מענף אחד קטן)-לקצוץ דק
תוכן העגבניה קצוצה היטב כולל הרוטב שיצא ממנה
שאריות הבצל
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום

לרוטב-
7 כפות רכז רימונים
מים עד ל 3/4 גובה של הירקות הממולאים (בערך כוס וחצי)
2 כפות שמן
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לערבב הכל יחד בסיר ולהכניס את הממולאים על הרוטב.

הכנה:
לירקות-
לרוקן את תוכן העגבניות כולל המיץ ולהעביר לקערה.
לחתוך את הבצל עד לחצי ולבשל עד ריכוך (בערך 5-10 דקות). להוציא מהמים ולהפריד בין השכבות.

המילוי-
לערבב הכל יחד בקערה.
הרוטב-
לשים הכל יחד בסיר ולערבב.

הרכבת המנה:
לשים את הרוטב בסיר, למלא כל עגבניה במילוי ולהכניס לסיר,למלא כל שכבת בצל במילוי ולגלגל ולהניח ברוטב בסיר.
מילוי שנשאר יכול להיכנס בין הירקות הממולאים, בתוך הרוטב. יוצא מדהים.

לבשל על אש גבוהה עד רתיחה (שהמים מבעבעים), לאחר מכן להנמיך את האש לנמוכה ולבשל עד צמצום הרוטב (בערך 40 דקות).
יוצא פשוט מעדן של שלמות.
להגיש חם.

מתכון ממולאים בקינואה
בהצלחה ובתיאבון,אתי ?

ממולאים בקינואה
ממולאים בקינואה

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
ממולאים בקינואה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

2 thoughts on “ממולאים בקינואה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *