מלאווח אסיאתי במילוי מוקפץ,פשוט מטורף. מה יותר שווה מבצק מוכן של מלאווח שניתן להכין איתו כל כך הרבה מאכלים ועם הרבה אפשרויות למילוי.
הפעם לקחתי את המלאווח לגרסה האסיתית, שמעתם פעם על מלאווח אסיאתי? ברור שלא, אבל בשביל זה אני פה.
אז מה עשיתי? הכנתי מילוי של אגרול ושמתי בתוך בצק של מלאווח, עטפתי כמו כיסון וטיגנתי קלות מכל הכיוונים. יוצא פשוט מושלם. אין דברים כאלה.
מאפה פרווה,טבעוני.
שימו לב שאת המילוי מקררים לפני שממלאים כדי שהבצק לא יתחמם ויקרע.
כדי לראות את הסירטון להכנת המאפה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
מלאווח אסיאתי במילוי מוקפץ /קראנצ'ית:
מה צריך?
5 דפי מלאווח
למילוי:
3/4 כוס גזר חתוך לגפרורים- 2 גזרים
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
חצי חבילת נבטים (נבטי אלפלפא)
4 כפות שמן
3-4 כפות סויה
כפית סוכר
טיפונת מלח
כפית פלפל שחור גרוס
לטיגון:
6-7 כפות שמן
הכנה:
לשים שמן במחבת ,לטגן קלות בצל חתוך לרצועות עד שקיפות,להוסיף גזר חתוך לגפרורים, כרוב חתוך לרצועות דקות ונבטים.להקפיץ יחד. להוסיף סויה ותבלינים ולערבב. להעביר לקערה או קופסא ולקרר.
הכנת המאפה:
להפשיר מלאווח, לשים במרכז כל מלאווח מהמילוי ולסגור לכדור או חצי ירח.
לטגן במחבת רחבה במעט שמן בחום בינוני ועם מכסה. לטגן משני הכיוונים עד קבלת צבע זהוב.
להכין ככה עד שנגמר המילוי.
להגיש לצד רוטב צ'ילי.
מתכון מלאווח אסיאתי במילוי מוקפץ
בהצלחה ובתיאבון,אתי