מילקי בייתי, המעדן האהוב עלינו בבית..תחתית שוקולדית טעימה ומעל קצפת רכה ואוורירית.. כבר הרבה זמן רציתי להכין מילקי בבית והפעם החלטתי גם לנסות ולהצליח.. עשיתי כמה ניסיונות ובדקת כמה אפשרויות עד שהגעתי למתכון המושלם הזה.
ניתן לקשט את המילקי בעדשים צבעוניים, בסוכריות או להשאיר כמו שהוא. גם אם החלטתם לקשט, הקפידו לפזר את הקישוט מיד בהגשה ולא להשאיר את הסוכריות או העדשים מראש על המילקי אחרת הצבע ירד על הקצפת ויהרוס את היופי של המילקי.
מילקי ממכר, טעים, טעם שוקולדי בתחתית קצת מזכיר פודינג ומעל קצפת עדינה ורכה. מה צריך יותר מזה? שכחתי להזכיר שזה קל, מהיר ופשוט להכנה? אז תתפלאו..אכן ההכנה לא דורשת מאמץ או הפרדות,בלי סיבוכים ובלי חומרים לא ברורים.. חשוב רק להקפיד ללכת לפי ההוראות ולפי הסדר הכתוב. זה הכל.
מבטיחה לכם קינוח מהסרטים. קינוח שיקפיץ לכם את האירוח, תוספת נפלאה ביומולדת או סתם אם תחליטו להתפנק לכם באיזו שעה ביום.. ילדים מאוהבים בקינוח הזה ומבוגרים לא פחות. כמובן שאפשר להכין עם הילדים. איך שלא תבחרו, לא תפסיקו לקצור מחמאות. מתחילים?
מילקי בייתי /אתי משה-חביב:
כמות ל 6 יחידות בגודל תבנית אישית של מאפינס או 12 גביעים קטנים.
לתחתית שוקולד:
1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד (95 גרם)
2.5 כוסות חלב
כף גדושה קורנפלור
3 כפות אבקת סוכר
25 גרם חמאה
1 חבילת שוקולד מריר חתוך לקוביות (100 גרם)
לקצפת:
קרם שנטילי-
250 גרם שמנת מתוקה ( קופסת שמנת אחת)
3 כפות אבקת סוכר + 1 שקית סוכר וניל
להקציף יחד למרקם עדין אך יציב.
הכנה:
הכנת תחתית השוקולד-
לחמם בסיר את החמאה,חלב והשוקולד המריר. לערבב עם מטרפה כל הזמן עד שהכל נמס והופך לתערובת חלקה. לתת רתיחה.
בקערה נפרדת לנפות לתוך הקערה את כל היבשים- הקורנפלור, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר.
שהתערובת רותחת להוסיף את תוכן הקערה של היבשים לתוך הסיר המבעבע. להנמיך את הלהבה להכי נמוכה ולערבב מיד. לערבב כל הזמן,לא להפסיק לשנייה. לבדוק שאין גושים. לערבב עד שהעיסה הופכת להיות יציבה (זה נהיה מהר מאוד).
להעביר את העיסה לצלוחיות מיד בסיום הערבוב כי היא נוטה להיקרש מן הסתם.
לקרר את הצלוחיות/כוסות עם המילוי לפני שמזלפים את הקצפת.
לאחר שהעיסה קרה, לזלף את הקצפת ולטרוף בהנאה.
זהירות, ממכר.
מתכון מילקי בייתי
בהצלחה ובתיאבון,אתי .