מטבל ירוקים קטלני ביותר. נשארתם עם כל מיני עלים וירק שאין מה לעשות איתם ונתקעו במקרר? זה הזמן לנצל אותם ולהכין מטבל ירוקים שיעיף לכם את הפוני.
יכולה לספר לכם שכל שבוע קונה ירק כדי להכין לשבת תבשילים ונשארת עם שאריות ירק ולפעמים לצערי נאלצת לזרוק אותם כי נהיו עייפים, הפעם החלטתי לנצל אותם למטבל , הכנסתי למעבד מזון, תיבלתי,הוספתי "שחקני חיזוק" ויצא מטבל ממש ממש ממש טעים ומיוחד.
מטבל שיכול לשמש אתכם בכריכים, בתבשילים, כמטבל על שולחן האירוח שלכם ועוד. יש לו הרבה שימושים. בקיצור,ממליצה לכם על מטבל הירוקים הטעים הזה.
אל תשכחו להיכנס לאינסטגרם שלי כאן בלחיצה https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/ ולעקוב אחריי. תמצאו שם סירטונים ולייב מהמטבח שלי. שווה.
מטבל ירוקים/קראנצ'ית:
3 גבעולים של סלרי ללא עלים (כרפס)
רבע צרור כוסברה (עלים וגבעולים)
רבע צרור פטרוזיליה (עלים וגבעולים)
1/2 פלפל ירוק חריף (לחריף תשתמשו בחלק העליון עם הגרעינים,לפיקנטי השתמשו בחלק התחתון ללא הגרעינים)
3-4 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון טרי
תוספת אפשרית ומומלצת- חופן אגוזי מלך
הכנה:
לשטוף את העלים והענפים של כל הירוקים, להשרות במי מלח ל 20 דקות, לסנן ולשטוף היטב מתחת לברז. לייבש ולטחון הכל יחד למרקם אחיד, כולל תיבול ותוספות. המטבל נשאר קצת במרקם גס,המרקם לא יוצא ולא צריך לצאת חלק. תהנו.
זהו. פשוט וקל.
מתכון מטבל ירוקים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.