מוקפץ ירוק וצמחוני, מנה נפלאה, משביעה שיש בה המון ירקות ירוקים (וגם לא), צמחונית, טבעונית וטעימה במיוחד.
פעם ראיתם שומר שנכנס למוקפץ? אז הנה לכם, שומר שנכנס להיות חלק מהמוקפץ.. שמשדרג את המנה פלאים, שעועית ירוקה וצהובה, פטריות, בצל ירוק, כרוב.. פשוט חגיגת טעמים בשילוב מוצלח ומפתיע.
באתר תמצאו עוד המון מתכונים למוקפצים קצת שונים ממה שמכירים, כי הכי כייף להקפיץ מה שיש בבית, בלי לחשוב מה יש או אין ולמה אני לא יכול להכין את המוקפץ כי חסרים לי מרכיבים בבית.. תדעו שכל ירק שיש לכם בבית יכול להתאים למוקפץ, כל מה שחשוב זה לתבל נכון, אז את התיבול כבר כתבתי לכם עכשיו תורכם להשתגע עם המרכיבים..
המנה היא קלה, פשוטה ומהירה להכנה..כמו שאתם יודעים, אני דוגלת במנות קלילות שכל אחד יכול להכין בלי שום בעיה ושיוצאות מטריפות, טעימות ונראות מדהים.
הפעם המוקפץ הוא חדש ומעניין..רוצים גם?
מוקפץ ירוק וצמחוני /אתי משה-חביב:
1/2 חבילה איטריות למוקפץ לבשל ולסנן.
2 שומר בייבי או 1 רגיל חתוך לרצועות גסות
כוס שעועית ירוקה (מהשקיות הקפואות)
כוס שעועית צהובה (מהשקיות הקפואות)
כוס פטריות טריות חתוכות
1/2 כוס בצל ירוק
כוס וחצי כרוב לבן חתוך לרצועות גסות
כף שומשום
2 כפות צ'ילי מתוק
3 כפות מלאות טריאקי
2 כפות רוטב סויה
כפית שמן שומשום
כף דבש
3 כפות שמן קנולה
כוס שעועית ירוקה (מהשקיות הקפואות)
כוס שעועית צהובה (מהשקיות הקפואות)
כוס פטריות טריות חתוכות
1/2 כוס בצל ירוק
כוס וחצי כרוב לבן חתוך לרצועות גסות
כף שומשום
2 כפות צ'ילי מתוק
3 כפות מלאות טריאקי
2 כפות רוטב סויה
כפית שמן שומשום
כף דבש
3 כפות שמן קנולה
הכנה:
לבשל את האיטריות לפי הוראות היצרן. לשטוף ולסנן.לשים בקערה את התיבול של הצ'ילי, טריאקי,סויה, שמן שומשום ודבש. לערבב יחד. ניתן להוסיף טיפונת מלח למי שאוהב, ממש טיפונת. לא חובה!
להכניס פנימה את השומר החתוך ובינתיים לחתוך ולהכין את שאר הירקות שיהיו מוכנים להקפצה.
לבשל את האיטריות לפי הוראות היצרן. לשטוף ולסנן.לשים בקערה את התיבול של הצ'ילי, טריאקי,סויה, שמן שומשום ודבש. לערבב יחד. ניתן להוסיף טיפונת מלח למי שאוהב, ממש טיפונת. לא חובה!
להכניס פנימה את השומר החתוך ובינתיים לחתוך ולהכין את שאר הירקות שיהיו מוכנים להקפצה.
במחבת ווק לשים את השמן קנולה ולהקפיץ בפנים את השומר (ללא הרוטב, לקחת רק את השומר ומה שנצמד אליו מהרוטב, לא לשפוך את הרוטב עדיין למוקפץ.להניח אותו בצד).
לאחר שהשומר מוקפץ היטב, בערך 2 דקות, להוסיף את שני סוגי השעועית ולהקפיץ גם אותם יחד עם השומר. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ לעוד דקה שתיים ולסיום את הכרוב והבצל הירוק.
להכניס את הרוטב שמחכה בצד. לשפוך על הכל ולהקפיץ מכל הכיוונים למשך 2 דקות.
להוסיף את האיטריות ולערבב שוב. להקפיץ עוד דקה. לסיום לפזר מעל שומשום.
מתכון מוקפץ ירוק
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?
אולי יעניין אותך
דירוג
שם המתכון
מוקפץ ירוק וצמחוני
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3 Review(s) Based on